Acasă Politica Scandalul penal la Primăria Giarmata continuă! Caraghios: doi viceprimari și un singur...

Scandalul penal la Primăria Giarmata continuă! Caraghios: doi viceprimari și un singur birou!

DISTRIBUIȚI

După ce a fost renumit în funcție prin sentință definitivă, viceprimarul comunei Giarmata, Florin Farkaș, nu este lăsat să intre în birou.

Acesta spune că mesajul i-a fost transmis de secretara Primăriei, și că trebuie să aștepte până când se va întoarce din concediu medical fostul viceprimar, Ionel Carabulia.
”Trebuie să primesc dispoziție de la primar. Eu am sentința definitivă, în favoarea mea, emisă anul trecut, dar nu pot să îmi ocup fotoliul până când Ionel Carabulea nu revine din concediu medical. Este o situație de-a dreptul jenantă”, a declarat Florin Farkaș.
Farkaș a fost numit în urmă cu mai bine de doi ani, prin hotărâre de Consiliu Local, viceprimar al comunei Giarmata. Acesta îl înlocuia din funcție pe Ionel Carabulia, demis în ședință de Consiliu Local. Primarul localității, Virgil Bunescu, nu a fost de acord cu hotărârea, și a încercat să îi pună bețe în roate. Ceea ce a și făcut. Abuziv, primarul Bunescu și-a bătut joc de Florin Farkaș, viceprimar cu acte în regulă.
La insistențele edilului șef, Prefectura Timiș a atacat de două ori, în contencios, hotărârea de consiliu local prin care Farkaș a fost numit viceprimar. Prima acțiune a fost suspendată, iar în cea de-a doua, Prefectura a pierdut la Tribunalul Timiș și încă o dată, definitiv, la Curtea de Apel Timișoara.
În urmă cu câteva zile, în prejma campaniei electorale, primarul Bunescu, speriat de dosarul penal pe care în are, în urma plângerii depuse de Farkaș, a acceptat, scrâșnind din dinți, să-l accepte ca viceprimar. Doar că a găsit o nouă metodă de a-și bate joc de lege și de locuitorii comunei Giarmata. Viceprimar cu acte în regulă, Florin Farkaș nu își poate ocupa fotoliul de edil, până când Iosif Carabulia nu se întoarce din concediu medical. Concediul medical, derivat dintr-un concediu de odihnă este lovit de nulitate, el nemaifiind de fapt viceprimar.
Chiar dacă nu mai e viceprimar ”clopoțește” cheile unui birou care nu-i aparține. Biroul este al unei instituții publice, în care, vremelnic, a slujit o perioadă.
Toate aceste abuzuri se află sub incidența codului penal. Pe lângă chei mai ”clopoțesc” și cătușele.

 

Comentarii

comentarii