Acasă Cultura Scena de Acasă revine cu trei concerte, la 7 km de Timișoara....

Scena de Acasă revine cu trei concerte, la 7 km de Timișoara. Programul

DISTRIBUIȚI

Revenirea la o viață normală atât a artiștilor, cât și a publicului amator aduce, la Dumbrăvița, la 7 km de Timișoara, o serie de concerte, în cadrul celei de a doua ediții a manifestării cultural-artistice Scena de Acasă, timp de trei zile, între 26 și 29 august.

Programul cuprinde un concert de muzică jazz-blues, unul de rock și unul de muzică pop.

26 august, ora 21:00 – Concert de muzică jazz-blues susținut de trupa K.P.C (Strada Ponor, Dumbrăvița)

27 august, ora 21:00 – Concert de muzică rock susținut de trupa Melting Dice (Platoul Casei de Cultură Dumbrăvița)

28 august, ora 21:00 – Concert de muzică pop susținut de Maryliss & Cover Up (Parcul Nordic, Dumbrăvița)

În fiecare dintre cele trei zile, DJ Injektah va întreține atmosfera, de ora 18:00, până la începerea concertelor trupelor anunțate.

Părinții pot veni însoțiți de copii, căci și celor mici le-au fost pregătite activități specifice, coordonate de animatoare, între orele 19:00 – 21:00. Copiii vor putea participa la jocuri interactive, picturi pe față și colorat de cărți, dar vor primi și daruri din partea partenerilor noștri. Proiectul este cofinanțată de Primăria Dumbrăvița.

Trupele care vor urca pe scenă între 26-28 august, la a doua ediție a evenimentului Scena de Acasă.

Melting Dice

Trupa Melting Dice s-a înființat în Timișoara în toamna anului 2014, având în componența inițială patru membri: Flavius Vutan (chitară), Sorin Ghiniță, (tobe), Dani Șimon (bas), Bogdan Cotîrță (chitară și voce). Anul 2015 a însemnat primele festivaluri și concerte proprii ale trupei, iar în primăvara anului 2016 s-a lansat primul videoclip, la piesa “Inert”.

Anul 2017 este cel în care trupa lansează primul album: Cord Cablu Creier, iar în 2020 se lansează cel de-al doilea material discografic, EP-ul “Mat deschis”. Tot în 2020, locul lui Dani Șimon la bas este luat de Adolf Vegh, iar Flavius Vutan părăsește trupa. În 2021, trupa a functionat în formulă de trio, iar din 2022 a revenit la una de cvartet, componența actuală fiind cu Bogdan Cotîrță (voce și chitară), Sorin Ghiniță (tobe), Alfred Paros (bas) și Cristi Paros (clape). Genul abordat de trupă este rock alternativ.

K.P.C.

Kindlein Emil – chitară, muzicuță, voce. Cristina Pădurariu – voce, flaut, didgeridoo. Sergiu Cătană – tobe și electronice

Sergiu Cătană a colaborat, în trecut, cu o serie de artiști, printre aceștia care Sebastian Spanache, Dan Alex Mitrofan, Pedro Negrescu, Nicolas Simion, Petre Ionutescu, Alexandrina, Blazzaj, Dara project, Melting Carousel, Paper Jam, Mud Boulevard, Brigada Artistica Urbană, Persona sau Fragmental.

Cristina Pădurariu este cunoscută melomanilor datorită colaborărilor ei cu Blazzaj, Eldad Tarmu, Horea Crișovan, Ilie Stepan, Matt Darrieau, Spyros Kolliavasilis sau Raul Kușak.

Emil Kindlein a fost activ în diferite formule: Deocamdată (folk trio), For Sale (blues-rock trio), Școala de corecție (alternativ), Acoustica, în duo cu Daniel Silvian Petre.

„Din punct de vedere muzical, proiectul e deschis. Stilul muzical este impregnat de felul în care suntem noi trei. Fiecare colaborare muzicală de până acum ne-a influențat. Ne-am dezvoltat cu fiecare formulă cu care am cântat. Vor fi, cu siguranță, influențe din rock, folk, jazz, etno. Căntăm, în general, piese proprii. Dar nu pot promite că nu ne scapă și-un blues clasic”, a spus Emil Kindlein.

Maryliss & Cover Up

Solista Maria Avrămescu, cunoscută sub pseudonimul “Maryliss”, s-a făcut remarcată în cadrul concursului Vocea României, în anul 2016, ajungând până în etapa knockout-urilor, reușind performanța de a întoarce toate cele patru scaune în etapa blind-urilor. Într-o tonalitate impecabilă, componenţii proiectului şi piesele lor creează o atmosferă extrem de plăcută, transmit multă emoţie şi căldură. Concertele sunt mereu energice, susţinute de bucuria, plăcerea şi pasiunea cu care se cântă, fiecare dintre ele devenind un adevărat show muzical de fiecare dată.

Componența trupei:Maryliss (Maria Avramescu): Vocal. Silviu Dan Iliescu: Chitară. Dani Biru: Keyboard. Cosmin Motisan: Bass. Florin Crancu: Tobe.

 

Comentarii

comentarii