Acasă Actualitate Scenă de mari dimensiuni, pentru evenimente cu peste 15.000 de oameni, la...

Scenă de mari dimensiuni, pentru evenimente cu peste 15.000 de oameni, la Aerodromul Cioca

DISTRIBUIȚI

Aerodromul Cioca, locul unde în ultimii ani s-au desfășurat mai multe festivaluri de muzică de dimensiuni medii, s-ar putea consacra ca principala locație de desfășurare a evenimentelor de gen din Timișoara. Asta pentru că Direcția de Prestării Servicii Timiș și Consiliul Județean Timiș au început procedura de achiziție a unei scene de mari dimensiuni pentru spațiul din nord-vestul Timișoarei.

Investiția este finanțată din fonduri guvernamentale, prin programul național dedicat titlului de Capitală Europeană a Culturii deținut de Timișoara în acest an. Pe lângă scena de mari dimensiuni, achiziția include și alte echipamente modulare cum ar fi un sistem de sunet și o scenă mai mică, mobilă.

Mai multe explicații sunt oferite într-o postare de pe pagina de Facebook a Direcției de Prestări Servicii Timiș:

„Consiliul Judeţean Timiş şi Direcţia de Prestări Servicii Timiş transformă Aerodromul Cioca în principalul hub regional de evenimente în aer liber.

Pe baza unui proiect de investiţii aprobat şi finanţat din fonduri guvernamentale, prin Programul Național «Timișoara – Capitală Europeană a Culturii», DPS Timiş a demarat achiziţia unei scene de mari dimensiuni, dotată cu un sistem de sunet perfomant, capabilă să susţină un eveniment de minim 15.000 de persoane.

Întregul ansamblu de elemente care urmează a fi achiziţionate sunt gândite să funcţioneze împreună, dar pot fi folosite, la nevoie, şi individual în funcţie de aplicaţie. Totodată, o altă caracteristică a elementelor ce se doresc a fi achiziţionate este modularitatea care presupune faptul că ulterior pot fi adăugate şi alte echipamente similare sau identice pentru a crea infrastructura necesară pentru o anvergură mai mare a evenimentului.

Scena mobilă va fi una de mari dimensiuni (minim 14x12m), specifică marilor festivaluri din ţară şi nu numai, cu o înălţime de minim 8 m, capabilă să asigure o vizibilitate excelentă pentru public şi spaţiu suficient pentru artişti, care poate fi montată/asamblată în diferite locuri, în funcţie de evenimentul pentru care se doreşte a fi oferit suport.

Totodată, sistemul de sunet care se doreşte a fi achiziţionat este unul performant, din gama celor acceptate în riderele tehnice ale artiştilor naţionali şi internaţionali. Acesta urmează să ofere audienţei şi artiştilor o experienţă de neuitat, iar sunetul rezultat să fie unul care să acopere uniform zona în care se doreşte a fi organizat evenimentul, pentru un număr mare de participanţi.

Întregul proiect de achiziţie al ansamblui tehnic reprezintă o premieră pentru administraţia publică, eforturile pentru demararea acestuia fiind considerabile”.

Comentarii

comentarii