Acasă Actualitate Scenariu horror lansat de prof. dr. Cristian Oancea în ceea ce privește...

Scenariu horror lansat de prof. dr. Cristian Oancea în ceea ce privește infectările cu SARS-COV2, în următoarele 14 zile

DISTRIBUIȚI

Prof. univ. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftziologie ”Victor Babeș” Timișoara, preconizează un scenariu horror, numai în două săptămâni, în ceea ce privește numărul infectărilor cu SARS-COV2 (COVID19).

”E horror! Eu spun că în două săptămâni ajungem la 700 de pacienți infectați zilnic, dacă nu se iau măsuri. În 15 iulie, e ultimul termen cu respectarea regulilor, privind starea de alertă.

Problema este că cetățenii au înțeles greșit cuvântul ”relaxare” și nu vor să respecte nicio recomandare, privind protecția împotriva coronavirusului. Iată de ce am ajuns la acest număr mare de 550 de infectări câte au fost în 8 iulie și 614, în 9 iulie 2020 și că, în continuare, numărul va crește, dacă nu vor fi respectate regulile de distanțare.

Nu mai există legislație, nici măsuri coercitive, iar poporul nu vrea să se protejeze, din propria conștiință, să nu fie obligat, așa cum a fost obligat în starea de urgență”, a explicat prof. dr. Oancea.

Totuși situația gravă în care ne aflăm poate fi ținută sub control și numărul infectărilor chiar poate să și scadă, respectând câteva reguli simple, fără ca nimeni să fie forțat, nici amendat.

Prof. dr. Oancea a mai spus care sunt aceste reguli simple: ”Cetățenii trebuie să poarte mască în spațiile închise și să evite locurile aglomerate, chiar dacă sunt în aer liber, să se spele cu apă și săpun cât mai des, să stea la 1,5 -2 metri distanță unii de alții și să nu mai creadă în teorii conspirative”.

În legătură cu preconizările, privind reintrarea în stare de urgență, dr. Oancea a declarat: ”Cumva economia trebuie să meargă. Nu știu cum se va putea lua o asemenea decizie drastică, dar trebuie respectate regulile de distanțare în unitățile economice la bandă, în birouri și la cantină!”

Comentarii

comentarii