Acasă Eveniment Scene apocaliptice cu incendiul dintr-o insulă din Grecia preferată de români. Peste...

Scene apocaliptice cu incendiul dintr-o insulă din Grecia preferată de români. Peste 15 sate au fost evacuate și sute de case au ars în Evia

DISTRIBUIȚI

Insula Evia, a doua cea mai mare din Grecia, a luat și ea foc. Incendiile de vegetație au început de marți, dar astăzi au luat amploare în nordul insulei fiind evacuate 15 localități. Localnicii au filmat cum pe plaja din stațiunea Rovies flăcările s-au întâlnit cu marea. Staţiunea Limni este și ea foarte afectată de incendii.

Un front uriaș arde în nordul insulei, o zonă împădurită cu pini, unde flăcările ating 20 de metri înălțime. În afară de Rovies, focul arde necontrolat în satul Kourkouli și se îndreaptă acum spre Skepasti, în timp ce celălalt front s-a oprit aproape de Mănăstirea Sfântul David. Un alt front este în Damia, și altul în Kalamoudi, aproape de Mănăstirea Sfântul David

„Rugăm statul să mobilizeze imediat forțele terestre și aeriene, astfel încât să nu plângem viețile umane”, a transmis disperat primarul din satul Limni. În Grecia, afectată de o săptămână de cea mai gravă caniculă din ultimii 30 de ani, pompierii au luptat și miercuri cu mai multe incendii, inclusiv împotriva unui incendiu important la nord de Atena.

Comisia Europeană a anunţat miercuri că trimite avioane, elicoptere şi pompieri în Italia, Grecia, Albania şi Macedonia de Nord, pentru a ajuta aceste ţări în lupta împotriva incendiilor. Două avioane de tip Canadair din Franţa sunt trimise în zone afectate de incendii în Italia, precizează într-un comunicat Comisiei Europene.

Două avioane de luptă împotriva incendiilor din Cipru, dar şi un echipaj de luptă împotriva incendiilor însărcinat să susţină operaţiunile pe teren, urmează să ajute Grecia, precizează Comisia. Două elicoptere menite să susţină operaţiuni în Albania urmează să fie trimise de Cehia şi Olanda, iar Slovenia trimite o echipă de 45 de pompieri în Macedonia de Nord.

Comentarii

comentarii