Acasă Cultura Scene de război, la Helios Timișoara

Scene de război, la Helios Timișoara

DISTRIBUIȚI

Vineri, 30 august, de la ora 18.00, la galeria Helios din Piața Victoriei nr. 6 Timișoara, a fost un ”Joc Dublu” artistic de mare impact și interes.

Pictorițele Liliana Geiss și Agnes Pschorn au venit tocmai din Germania la Timișoara și și-au prezentat tablourile într-o atractivă expoziție, de care a vorbit criticul de artă Gabriel Kelemen, iar curator este Adriana Cârcu.

”Sunt subiecte de tip post-post modern. Sunt scene de război. E ceva dur. E un strigăt de alarmă, o durere sufletească clară care arată conflagrațiile ce au fost în ultimii ani în lume.

Este forte curajoasă abordarea artistei. Este o abordare matură, deloc calofilă și asumată curajos. Este o artistă matură în expresie.

E o lume în alb și negru cu contraste puternice. E un spațiu al zeului războiului, un război actual -printre care și Ucraina sau Irak”, a spus Kelemen.

La Helios expun două artiste, așadar e un joc dublu, și prin urmare, două lumi prezentate artistic diferit.

”Într-o parte, e o lume a focului și a morții, iar în cealaltă parte un refugiu, o câmpie, un spațiu care se revendică din teritoriul euforiei și motilismului pozitiv. Avem fragmente bine compuse, avem peisaje care domină. Sunt peisaje matur construite”, a mai spus prof. Kelemen.

Agnes Pschorn s-a născut în Arad, a activat o vreme și în Timișoara, iar de mulți ani este medic în Germania și a participat la expoziții de artă în mai multe țări din Europa.

Liliana Geiss este născută în Oravița și din 1990 s-a mutat în Germania, unde este medic stomatolog. A urmat școala de arte plastice și de-a lungul timpului a avut mai multe expoziții de pictură și expune în mai multe galerii din Germania.

Expoziția va fi deschisă până în 11 septembrie.

Comentarii

comentarii