Acasă Administraţie Schimbări importante la Curtea de Apel Timişoara, în următoarele două luni

Schimbări importante la Curtea de Apel Timişoara, în următoarele două luni

DISTRIBUIȚI

curtea de apel timisoara

Curtea de Apel Timişoara, pe perioada vacanţei judecătoreşti legale, 1 iulie – 31 august, îşi modifică programul de lucru cu publicul.

Astfel, la Registratura şi Arhiva Curţii de Apel Timişoara programul se va desfăşura zilnic, între orele 10.00 şi 12.00, la etajul II al instanţei. Biroul de Informare şi Relaţii Publice va avea program cu publicul zilnic tot între orele 10.00 şi 12.00.

Judecătorul Cristian Pup, coordonatorul Biroului, a explicat că în această perioadă se vor soluţiona doar cauzele urgente sau cele care impun celeritate, precum şi cele în care a intervenit un acord de mediere, indiferent de obiectul cauzei. Acţiunile care nu au caracter urgent vor primi termen de judecată în lunile de după vacanţa judecătorească.

Potrivit legii, în perioada vacanţei judecătoreşti, activitatea de judecată a instanţelor va continua. Cauzele urgente care se judecă sunt: în materie penală – cauzele cu arestaţi şi cereri cu caracter urgent care vizează măsurile preventive, cereri privind luarea în mod provizoriu a măsurilor de siguranţă cu caracter medical, cereri privind măsuri educative, cereri privind modificări de pedepse (contopiri), amânarea executării pedepsei, întreruperea executării pedepsei, contestaţii la executare, aplicarea legii penale mai favorabile; acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul în care există în cauză luate măsuri preventive; în alte materii – cauzele privind obligaţiile de întreţinere de orice fel, asigurarea dovezilor, cererile de ordonanţă preşedinţială, litigii de muncă, cereri de fond funciar cereri prin care se solicită a se lua act de acordul de mediere, conflict de competenţă, suspendare provizorie, precum şi în alte cauze considerate urgente, potrivit legii, sau apreciate ca atare de către instanţă.

Comentarii

comentarii