Acasă Actualitate Schimbări în criteriile de atribuire a locuințelor construite de ANL pentru tinerii...

Schimbări în criteriile de atribuire a locuințelor construite de ANL pentru tinerii mediciniști din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții primăriei anunță că vor fi operate mici schimbări în privința criteriilor de acordare a locuințelor ANL pentru tinerii din domeniul Sănătății. De fapt, acestea nu vor mai fi doar pentru tineri, fiind eliminat criteriul limitei de vârstă de 35 de ani. În paralel, există și un alt proiect care este legat de locuințe ANL, acesta fiind destinat exclusiv tinerilor, însă fără a fi necesar un anumit domeniu de activitate al acestora. În ambele cazuri, consilierii locali trebuie să actualizeze criteriile de punctare a cererilor cu modificările apărute în legislație.

„Primăria Municipiului Timișoara urmează să preia în administrare locuințele din blocul construit de Agenția Națională de Locuințe și să le repartizeze celor îndreptățiți. (…) Persoanele care aplică pentru locuințele destinate tinerilor trebuie să fie majore și să nu depășească vârsta de 35 de ani. Sunt excluse persoanele care dețin o locuință sau a căror familie (soț/soție sau alte persoane aflate în întreținere – n.r.) deține/a deținut o locuință în Timișoara”, transmit reprezentanții primăriei.

Astfel, criteriile cu punctaj ridicat pentru a stabili ordinea pe listă sunt: situația locativă actuală (chiriaș, tolerat în spațiu), suprafața locuibilă deținută, starea civilă, vechimea solicitantului, nivelul de studii, situații locative sau sociale deosebite, venitul mediu. Criteriile cu punctaj scăzut sunt: numărul de persoane în întreținere și starea de sănătate actuală. Se aplică aceleași criterii de stabilire a ordinii pe liste, iar punctaj suplimentar se acordă în funcție de nivelul de specializare.

„Cele 30 de unități locative din blocul cu 6 etaje au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, pe strada Ion Ionescu de la Brad și sunt destinate specialiștilor în sănătate. Blocul are16 apartamente cu 2 camere și 14 apartamente cu 1 cameră. În același cvartal va fi începută, în următorii ani, construcția altor noi blocuri cu apartamente pentru tineri”, mai precizează reprezentanții municipalității.

Comentarii

comentarii