Acasă Actualitate Schimbările din structura anului şcolar 2021-2022, explicate de prof. Aura Danielescu

Schimbările din structura anului şcolar 2021-2022, explicate de prof. Aura Danielescu

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș explică noutățile aduse de ordinul ministrului educației nr. 3.489, din 30 martie 2022, pentru completarea OME nr. 5.549/2021 privind structura anului şcolar 2021-2022.

Ce aduce nou acest ordin?

Prof. Aura Danielescu, inspectorul șef al ISJ Timiș, a explicat:

1.În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice, de specificul zonei şi al unităţii de învăţământ, la solicitarea conducerii acesteia, consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar poate aproba modificări ale structurii anului şcolar.

2.Solicitarea de modificare a structurii anului şcolar se face după consultarea consiliului reprezentativ al părinţilor din unitatea/unităţile de învăţământ respectivă/respective.

3.Aprobarea modificării structurii anului şcolar, se acordă în condiţiile asigurării unui număr de zile de cursuri cel puţin egal cu cel stabilit în structura inițială a anului școlar,  precum şi a posibilității ca toţi elevii să participe, fără restricții, la examenele şi evaluările naţionale: evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a, examenul de bacalaureat, examenele de certificare a competenţelor profesionale, examenele de atestare a competenţelor, examenele de absolvire.

Comentarii

comentarii