Acasă Eveniment Schrottu a avut o înmormântare ţigănească grandioasă

Schrottu a avut o înmormântare ţigănească grandioasă

485
DISTRIBUIȚI

Ţiganul ucis şi tranşat la Timişoara a fost îngropat de pocăiţi
Trifu Schrottu, alias Cioca, ţiganul de 65 de ani, ucis cu 50 de lovituri de cuţit şi apoi tranşat de doi studenţi medicinişti, a fost condus, miercuri, pe ultimul drum. Aproximativ 60 de maşini, din care majoritatea SUV-uri, BMW-uri şi Mercedesuri, au format o coloană imensă.  Coroane de flori impresionate, cu înălţimi de peste 3 metri, au acoperit sicriul lui Cioca. Puţini dintre ţiganii veniţi din întreaga Europă pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Trifu Schrottu au preferat să meargă pe jos în urma mortului. „Dreptate!”, „Moarte pentru moarte!”, “Mergem până la Haga” şi „Închisoare pe viaţă” au strigat zeci de ţigani revoltaţi, la câteva minute după ce şi ultima dală de beton a fost pusă deasupra coşciugului. Chiar dacă nu a fost pocăit, Cioca a fost îngropat de fraţi, în cultul penticostal. Asta pentru că întreaga sa familie a dorit acest lucru. Rugăciunile şi pildele biblice au fost rostite doar în româneşte, deşi mulţi dintre romii prezenţi au dorit să se vorbească în ţigăneşte.

Poliţia a decis traseul ultimului drum al lui Cioca

Convoiul mortuar nu a deranjat prea mult traficul din Timişoara. Chiar dacă voiau ca ultimul drum al lui Schrottu să se facă pe traseul Piaţa Badea Cârţan – Bulevardul Take Ionescu – Cimitirul din Lipovei, ţiganii au căzut repede la pace cu poliţiştii. Pentru a nu bulversa traficul, coşciugul lui Trifu Schrottu a urmat traseul Aleea CFR – Demetriade – Ialomiţa. Zeci de poliţişti de la rutieră şi comunitari au fost masaţi în zonă, pentru a se evita orice probleme. Într-un sicriu extrem de scump, urmat de zeci de prieteni, rude sau persoane foarte apropiate, Cioca a părăsit această lume în sunet de fanfară. Predica fraţilor penticostali nu a conţinut nici cea mai vagă referire la felul în care a murit Trifu Schrottu. Cioca a fost plâns de zeci de ţigani, care, fără excepţie, i-au adus un ultim omagiu prin intermediul unor coroane de flori imense.

Merg până-n pânzele albe pentru dreptate

Zeci de cerşetori au sperat că se vor căpătui, dacă vor asista la înmormântarea unuia dintre cei mai bogaţi ţigani din Timişoara. Imagini jalnice, cu puradei care întindeau mâna la oricine şi cereau orice au fost văzute atât la casa lui Cioca, pe drum şi chiar la groapă. Rudele lui Cioca au reamintit tuturor celor ce voiau să-i asculte că banii pentru ei nu reprezintă o problemă şi dacă Cioca nu-şi va găsi dreptate în România, vor face plângeri la CEDO şi Tribunalul de la Haga. Chiar dacă vizibili marcaţi de cele întâmplate, liderii ţiganilor din Banat au promis că nu va exista vreo răzbunare. Cel puţin atâta timp cât dreptatea va triumfa. „Ar trebui condamnaţi pe viaţă. Nu vom fi mulţumiţi decât dacă li se va da o pedeapsă foarte mare”, a spus una dintre rudele lui Cioca.

Rămân după gratii!

În timp ce Cioca era dus pe ultimul drum, judecătorii Curţii de Apel Timişoara luau o decizie normală în cazul lui Carmen Bejan şi a iubitului ei, Raul Sergiu Florea. Studenţii acuzaţi de crimă rămân după gratii. Asta după ce recursul formulat de avocaţii lor a fost respins. Procurorii îl cercetează pentru crimă pe Raul Sergiu Florea, iar pe iubita lui, pentru complicitate la omor. Trifu Schrottu a fost omorât cu bestialitate şi tranşat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o cameră a Căminului 1-2 al Facultăţii de Medicină. Legiştii au descoperit 50 de lovituri de cuţit pe cadavru. Motivul crimei pare să fi fost o partidă de sex între ţigan şi tânăra studentă. Cioca ar fi refuzat, la sfârşitul prestaţiei sexuale, să plătească 500 de euro şi imediat a fost înjunghiat de prietenul studentei care făcea sex pe bani.

Comentarii

comentarii