Acasă Politica Scindare în PNL Timiș. Primarii nemulțumiți de președintele Nicolae Robu și-au făcut...

Scindare în PNL Timiș. Primarii nemulțumiți de președintele Nicolae Robu și-au făcut asociație

1691
DISTRIBUIȚI

Primarii PNL rebeli din Timiș și-au înființat oficial Grupul de Reformă și Administrație Locală (GRAL). 22 dintre cei 36 de primari liberali din județ, care inițial și-a declarat deschis opoziția la actuala conducere a filialei județene, au înființat asociația care are drept scop acela ”de a promova și întări principiile democratice la nivel local, regional, național si internațional, de a stimula participarea civică activă a cetățenilor si de a susține dezvoltarea statului de drept, a democrației și a economiei de piață concurențiale”.

Din Grupul de Reformă și Administrație Locală (GRAL) fac parte 30 de membri ai PNL Timiș, din care 17 primari (restul de până la 22 de edili liberali urmând să semneze documentul de înființare în perioada următoare), restul fiind viceprimari și consilieri județeni. Printre ei se numără primarii din Sânnicolau Mare – Dănuț Groza, Jimbolia – Darius-Adrian Postelnicu, Deta – Petru Roman, Gătaia – Raul Cozarov, Făget – Marcel Avram și Dudeștii Noi – Alin Nica.

PNL Timiș rămâne astfel fără mai bine de jumătate dintre aleșii locali. Ruptura dintre primari și președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, este una mai veche și s-a datorat modului în care Robu a vrut să-i excludă din funcțiile de conducere ale PNL pe toți cei care și-au permis să îl critice sau să nu fie de acord cu el. Același Nicolae Robu, forțat de conducerea națională a partidului, anunța, în luna iulie, că a făcut pace cu primarii rebeli. Deși i-a invitat pe primari să facă parte din BPJ, a fost refuzat, iar ”rebelii” au solicitat dizolvarea actualului birou și organizarea de noi alegeri.

Inițial primarii s-au reunit în Grupul pentru Reformă și Acțiune Liberală, dar acum, deși au păstrat acronimul GRAL, noua asociație, înregistrată la Tribunalul Timiș, se numește Grupul de Reformă și Administrație Locală, ea fiind deschisă și membrilor altor partide.

Membri GRAL au anunțat că nu vor fi prezenți la întâlnirea de vineri, de la Timișoara, cu președintele PNL, Ludovic Orban, pentru a evidenția ruptura de Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii