Acasă Actualitate Școala de vară de la Căsoaia: un proiect al Universității „Aurel Vlaicu”...

Școala de vară de la Căsoaia: un proiect al Universității „Aurel Vlaicu” și al CJA

DISTRIBUIȚI

Zilele acestea la Căsoaia are loc prima ediție a  Şcolii de vară cu tematica „Direcţii noi de dezvoltare a turismului arădean cu focusare directă pe Căsoaia”. Organizată de Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad prin Facultatea de Design şi Facultatea de Ştiinţe Economice, în colaborare cu Consiliul Județean Arad și cu sprijinul vicepreședintelui CJA, Claudia Boghicevici, prima ediție își propune să ofere soluții pentru dezvoltarea turismului în această zonă. Deschiderea oficială a fost prezidată de rectorul UAV Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, care a subliniat importanța implicării universității în dezvoltarea unor strategii pentru dezvoltarea turistică a județului Arad. Prezentările susținute de oficialități au oferit date statistice, analize și rapoarte despre punctul turistic Căsoaia.

Toate aceste informații au devenit subiecte de analiză și discuție de la care au plecat cele cinci grupuri de lucru formate din 10 studenţi de la Facultatea de Design, 10 studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi 5 studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară şi Protecţia Mediului. Din multitudinea de tematici propuse „care pot asigura subiectul a 10 ediţii viitoare ale şcoli de vară” după cum sublinia decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice,  lect. univ. dr. Sanda Grigorie au fost creionate 5 teme prioritare: crearea unei unităţi de cazare ecologice, analiza SWOT şi posibile direcţii de dezvoltare a taberei de la Căsoaia, direcţii de dezvoltare a taberei de sculptură de la Căsoaia, elaborarea brandului zonei turistice Căsoaia şi evidenţierea tradiţiilor culinare locale.

Celor cinci grupuri de studenţi li se asigură suport din partea CJA şi din partea cadrelor didactice de la Facultatea de Design: asist. univ. dr. Maria Tămăşan şi decanul facultății, prof. univ. dr. Claudiu Ionescu, lect. univ. dr. Adina Eleonora Spînu, lect. univ. dr. Sergiu Rusu şi decanul, lect. univ. dr. Sanda Grigorie de la Facultatea de Științe Economice iar din partea Facultății de Inginerie Alimentară şi Protecţia Mediului, prof. univ. dr. hab. Ioan Csosz şi şef lucrări. dr. ing. Anca Dicu.

Rezultatele finale vor fi prezentate vineri în cadrul Conferinţei intitulată „Patrimoniul judeţului Arad”.

Comentarii

comentarii