Acasă Cultura ”Şcoală de vară urbană în Cetate”

”Şcoală de vară urbană în Cetate”

1091
DISTRIBUIȚI

la doua bufniteCei mai tineri cititori timişoreni, cu vârsta cuprinsă între 7 -11 ani, se vor putea bucura de o ”Şcoală de vară urbană în Cetate”, în perioada 28 august – 1 septembrie, fiind purtaţi într-o călătorie cultural – distractivă retro, prin lumea artelor.

Asociaţia Melopolis şi librăria La Două Bufniţe promit pentru cei mici zile superbe, în care vor avea parte de: ateliere muzicale, scriere creativa, arte plastice, lectură şi plimbări culturale prin cartierul Cetate, unde îşi au sediul cele ”Două Bufniţe”.

Copiii vor construi instrumente muzicale din epoci diferite folosind materiale neconvenţionale şi materiale reciclate. Ei se vor familiariza cu modul în care acestea produceau sunetele, vor afla lucruri mai puţin ştiute despre muzica ce se cânta în perioada în care oraşul era sub ocupaţia turcilor, despre muzica de după 1716, de la 1800 şi de la 1900 şi vor afla aspecte inedite din viaţa unor compozitori şi interpreţi renumiţi care au concertat în oraşul nostru.

Plimbările culturale prin cartierul Cetate vor fi un alt prilej de a cunoaşte mai bine oraşul în care trăiesc copiii, de a afla importanţa patrimoniului construit sau informaţii despre personalităţile istorice şi culturale ale unor vremuri de mult apuse, care au locuit sau doar au trecut pentru scurt timp prin oraş.

Copiii vor realiza un proiect legat de ceea ce au învăţat nou despre oraş, exprimând prin scris şi desen sau confecţionând un instrument muzical ceea ce i-a impresionat cel mai mult din călătoria în trecut, prin istoria şi cultura Timişoarei, într-o atmosferă de vacanţă.

La finalul Şcolii de vară urbană în Cetate, cei mici vor pleca acasă cu poveşti noi din istoria oraşului, vor primi diplome de participare, cărţi şi instrumentele şi lucrările create de ei.

Taxa de participare pentru şcoala de vară urbana ÎN CETATE este de 200 lei/copil şi se achită la înscriere. Intervalul orar este 10.00-13.00, de luni până vineri. În acest cost sunt incluse: materialele folosite pentru confecţionarea instrumentelor şi pentru partea de arte plastice, materiale informative, câte o carte şi o băutură răcoritoare zilnic.

 

 

Comentarii

comentarii