Acasă Actualitate Școala pe care Primăria Timișoara o reabilitează de cinci ani a devenit...

Școala pe care Primăria Timișoara o reabilitează de cinci ani a devenit o ruină

1150
DISTRIBUIȚI

Deși lucrările demarate de Primăria Municipiului Timișoara au început de mai bine de 5 ani, la Școala Generală nr. 22 – clasele I-IV de pe strada Gheorghe Doja – denumită și “Info mic”, corpul 2 al clădirii a rămas într-o stare avansată de degradare!

Vorbim totuși de o clădire în care a funcționat una din cele mai vechi școli din Timișoara, care în prezent face parte și din patrimoniul istoric al orașului, dar tratată cu o mare superficialitate de către administrația locală!

”Se poate spune că interesul pentru cultură, frumos și artă lipsește cu desăvârșire, deși discutăm de un primar care pretinde a fi un respectabil profesor universitar și fost rector, iubitor de educație… Ce fel de educație, numai dumnealui știe. În anul 2013, municipalitatea se lăuda cu cea mai spectaculoasă reparație, care astăzi se poate vedea cu ochiul liber… Fațada acoperită cu plasă de protecție, gardul școlii realizat din plase de sârmă, iar o parte din ceea ce a fost odată una din cele mai vechi școli din oraș, este o ruină…poate că municipalitatea a visat ca în acea clădire sa fie amenajată o seră sau o mică grădină botanică! Nu mai spun de faptul că, există și un real pericol de producere a unor accidente în rândul pietonilor care se deplasează pe trotuarul de lângă clădirea scolii!

Suntem obișnuiți doar cu dezvoltarea și modernizarea în forță a administrației liberale condusă de primarul Nicolae Robu, pentru că, ceea ce trebuia să fie o clădire spectaculoasă care să scoată în evidență arhitectura zonei și farmecul uneia dintre cele mai vechi școli din Timișoara, este de fapt o cârpeală! Da, aceeași cârpeală cu care suntem obișnuiți din 2012 încoace în tot ceea ce înseamnă dezvoltare și modernizare în Timișoara!

Și pentru că bugetul de investiții probabil că a fost epuizat, în locul reabilitării, s-a apelat la varianta unor containere metalice în care se vor amenaja săli de curs pentru elevi! Din ceea ce a fost odată una din cele mai vechi școli din oraș, astăzi avem o clădire reabilitată parțial și containere metalice pe post de săli de curs! Trist…Aici se vede diferența între un primar și un gospodar! Trist, dar adevărat!”, spune Alex-Mihai Dascălu, candidat independent la Primăria Municipiului Timișoara 2020.

Comentarii

comentarii