Acasă Actualitate Școala Satchinez Timiș ”a îndrăznit” să fie gazdă pentru o activitate de...

Școala Satchinez Timiș ”a îndrăznit” să fie gazdă pentru o activitate de job shadowing pentru cadre didactice din Polonia

DISTRIBUIȚI

Școala Satchinez din județul Timiș ”a îndrăznit” să fie gazdă pentru o activitate de job shadowing pentru cadre didactice din Polonia. Aici a fost invers. Profesorii români i-au invățat pe ceilalți străini.

Prof. Lidia Wojtera a consemnat: ”Astăzi este ultima zi a observațiilor noastre la Școala Gimnazială Satchinez din România. E timpul să rezumăm vizita noastră, observațiile, deciziile privind cooperarea în continuare. Ne întoarcem acasă îmbogățiți de experiențe noi, pline de impresii pozitive, cu convingerea că a fost o idee bună să cunoaștem sistemul de învățământ românesc”.

Mobilitatea a fost implementată în cadrul proiectului Erasmus+ „Open to Diversity KA122-SCH – Proiecte pe termen scurt pentru mobilitatea elevilor și a personalului din sectorul educației școlare.

La rândul ei, prof. Aura Danielescu, inspector șef al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, a observat:

”De regulă, mergem noi să învățăm în alte țări, dar nu prea avem curaj să devenim noi furnizori de educație pentru profesori din sisteme educaționale mai bine puse la punct. Cred că e prima scoală rurală, cu excepția Giroc, care au acceptat să primească activități de job shadowing. A nu se confunda cu parteneriatele strategice!”.

Comentarii

comentarii