Acasă Actualitate Școlile din Giarmata trec în scenariul 1 de săptămâna viitoare. Cele din...

Școlile din Giarmata trec în scenariul 1 de săptămâna viitoare. Cele din Comloșu Mare, în scenariul 2

311
DISTRIBUIȚI

Vineri, 28 mai, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat scenariile după care se țin cursuri în județ, începând de săptămâna viitoare, în funcție de ratele de infectare cu COVID-19 pe 14 în fiecare localitate din județ. Față de ultima ședință, rata în Giarmata a scăzut sub 1 caz la mia de locuitori, astfel că școlile și grădinițele din comună au trecut în scenariul 1. Fix opusul s-a întâmplat pentru Comloșu Mare, așa că o parte dintre elevi for face cursuri doar online.

În județul Timiș, în urma hotărârii CJSU de vineri, 555 școli din 90 de UAT-uri vor fi luni în scenariul 1. Celelalte 36 de unități, situate în nouă UAT-uri, rămân pe galben. Cele nouă comune sunt: Boldur, Checea, Comloșu Mare, Fârdea, Fibiș, Giera, Moravița, Nădrag și Voiteg. În unitățile de învățământ care se află în aceste comune, vor veni fizic la cursuri doar preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din clase terminale.

„Scenariile au fost aprobate având în vedere rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 locuitori, pe ultimele 14 zile și propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Inspectoratul Școlar Județean, fundamentată pe baza informării Direcției de Sănătate Publică Timiș, din 28.05.2021, cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, precum și în funcție de infrastructura și resursele existente în fiecare unitate de învățământ”, explică reprezentanții prefecturii.

Conform Ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătații, cele două scenarii sunt definite astfel:

– Scenariul 1 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

– Scenariul 2 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, care presupune:

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Comentarii

comentarii