Acasă Cultura Scrap Metal Kaboom Orchestra, cu aristul Nicolae Comănescu, la Casa Artelor Timișoara

Scrap Metal Kaboom Orchestra, cu aristul Nicolae Comănescu, la Casa Artelor Timișoara

DISTRIBUIȚI

Artistul Nicolae Comănescu, numit de critica de specialitate „călător în timp, geolog și „dirijor” al unei orchestre contemporane de oțeluri-artefacte” își aduce lucrările în fața publicului timișorean, în perioada 28 octombrie – 15 noiembrie, la Casa Artelor, Galeria Pygmalion și Subterana, strada Pacha nr. 8, într-un demers plastic intitulat „ Scrap Metal Kaboom Orchestra”.

„Cu un instrumentar și un bagaj ideatic deloc convențional, Comănescu instalează privitorul, fără drept de echivoc, într-un sistem conceptual artificial, deseori problematic – cum e cazul împachetării cu saci de nisip a Monumentului Eroilor de la Reșița – apelând imperios la percepția subiectivă a acestuia, ca scop final al actului artistic. Este și cazul expoziției SCRAP METAL KABOOM ORCHESTRA, „concert”, dedicat rămășițelor unei lumi industriale apuse, în care partitura este alcătuită din note joase – prafuri de cărămidă crudă ori uscată și zgură, prelevate din ziduri vechi și note înalte – culori vivide, îndrăznețe, expresioniste, din paletarul lui Comănescu. Școala Pittner, vechi imobil reșițean de secol XIX, aflat în proces de restaurare, este solista acestui inedit demers artistic conceptual.” – spun organizatorii evenimentului.

O mare parte dintre lucrările expuse anul trecut, în august, la Reșița și în octombrie, la H’Art/ Malmaison, prin grija lui Dan Popescu și a Smarandei Ciubotaru, sunt propuse acum spre vizionare publicului timișorean.

Gazda vernisajului din 28 octombrie, de la ora 17, este scriitorul Robert Șerban.

 

 

 

Comentarii

comentarii