Acasă Cultura Scriitorul Robert Șerban: Timișoara Capitală Culturală Europeană – cel mai important moment...

Scriitorul Robert Șerban: Timișoara Capitală Culturală Europeană – cel mai important moment din istoria recentă a orașului

DISTRIBUIȚI

robert serbanScriitorul timișorean Robert Șerban consideră că momentul desemnării Timișoarei drept Capitală Culturală Europeană 2021 este cel mai important eveniment în istoria orașului după Revoluția din 1989.

“Am primit vestea cu lacrimi în ochi și cu explozie de bucurie, pentru că de aseară am simțit emoțiile, astăzi eram ca un cazan la ora anunțului. Este un mare lucru, o șansă enormă, iar cine își dă seama de lucrul acesta știe despre ce vorbesc. Este o șansă din foarte multe puncte de vedere, orașul e întors cu cheia, este momentul să pornească. Așa cum a pornit în 1989. De altfel, cred că după Revoluția din 1989 este cel mai important moment din istoria recentă a orașului’, a declarat pentru AGERPRES Robert Șerban.
Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, a anunțat, vineri, Steve Green, șeful juriului, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României. Orașul a fost ales de Juriul internațional de experți delegat de UE, condus de Steve Green.
Primarul orașului de pe Bega, Nicolae Robu, a declarat că această victorie este una “de echipă mare”, echipa fiind “comunitatea timișoreană în ansamblul ei”. Edilul Timișoarei a mai spus că titlul de Capitală Europeană a Culturii obligă. “Este o o răspundere uriașă. Suntem conștienți că greul de-acum începe!”, a spus Robu. El a anunțat că bugetul prevăzut pentru această întreprindere este de 48,5 milioane Euro, din care 20 de milioane de la bugetul local, 5 milioane de la bugetul Consiliului Județean, circa 1,5 de la Comisia Europeană, restul urmând să vină de la Bugetul de Stat al României. Pentru această competiție, Timișoara a concurat sub sloganul “Luminează orașul prin tine”.

 

Comentarii

comentarii