Acasă Sport Scrisoare deschisă către Federaţia Română de Fotbal

Scrisoare deschisă către Federaţia Română de Fotbal

DISTRIBUIȚI

Stimaţi domni,
Finala „Cupei României”, ediţia 2008-2009, stabilită de Dumneavoastră să se desfăşoare la Târgu Jiu, pe un stadion total inadecvat, din toate punctele de vedere, pentru un asemenea eveniment de mare interes, şi organizată deplorabil, având în vedere cele întâmplate, tot de Dumneavoastră, a fost făcută praf, cum a recunoscut şi vicepreşedintele FRF, Dumitru Dragomir, de arbitrul Cristian Balaj, o unealtă docilă, se pare, în mâinile Dumneavoastră şi a conducerii clubului ce trebuia să câştige cupa, CFR Cluj! Echipa clujeană a fost superioară echipei noastre şi ar fi putut câştiga partida şi fără prestaţia jalnică a centralului Balaj, corect abia după 3:0, când partida era practic jucată.
Jocul cu mingea, spre finalul partidei, a suporterilor timişoreni din peluză, şi intrarea pe terenul de fotbal, pentru a juca mingea, a unui suporter timişorean, sătul de neputinţa echipei favorite, este expresia plăcerii şi dorinţei, nu numai a timişorenilor, ci şi a milioane de oameni ai acestei ţări, pentru adevăratul fotbal, cel curat, sportiv, jucat din plăcere, cu pasiune şi dăruire, în care să învingă cel mai bun, spre deosebire de „fotbalul” organizat şi condus de Dumneavoastră, unul otrăvit şi sugrumat de interese şi dominat de minciună, scandaluri, corupţie, arestări, nedreptate şi jocuri de culise.
Pentru fanii timişoreni, recunoscuţi până acum ca paşnici şi sportivi, în comparaţie cu fanii recidivişti ai unor „mari” cluburi bucureştene, menajate mai mereu de sancţiuni drastice, aplicate însă consecvent altor grupări, paharul amărăciunii şi umilinţei s-a vărsat cu picătura de la Târgu Jiu!
Dumneavoastră, ca organizatori, purtaţi o mare responsabilitate pentru cele întâmplate sâmbătă seara la Târgu Jiu şi nu este deloc fair să fugiţi de ea, ca nişte laşi, arătând doar spre Timişoara şi punând-o, prin mass-media, la zid!
De ani de zile vă bateţi joc de fotbal şi iubitorii acestuia, de oraşul Timişoara şi unul din simbolurile sale, clubul de fotbal Politehnica! Amintim doar câteva din abuzurile făcute de Dumneavoastră în ultimii ani:
• „certificarea” pe acelaşi nume, în anul 2002, a două asociaţii diferite, mai întăi pentru cea din Timişoara , apoi pentru cea a afaceristului italian Claudio Zambon, căruia i-aţi făcut cadou şi palmaresul Politehnicii Timişoara, cu toate că drepturile aparţineau şi aparţin ASFC-ului!
• Ati tolerat şi sprijinit activ, chiar şi la TAS, ilegala şi aberanta existenţă în ligile inferioare a clubului italianului, cu sediul la Bucureşti (!), sub numele de „Politehnica Timişoara”, persecutând în acelaşi timp pe cel din Timişoara, despuiat acum, mulţumită Dumneavoastră, de palmares, nume şi culori!
• La ultimul meci oficial, jucat de echipa naţională la Timişoara , cel cu Slovenia , preţurile biletelor de intrare au fost cele mai mari de până atunci.
• Ultima decizie TAS, din iunie 2009, a anulat un alt abuz făcut de Dumneavoastră la începutul lunii septembrie 2008, în colaborare cu un funcţionar FIFA: depunctarea cu 6 puncte a echipei noastre.
Ajunge!
Nu mai vrem un fotbal mincinos, jucat în culise, dominat de câţiva inşi, care profită de el ca să-şi satisfacă interesele şi să-şi umple buzunarele, călcând în picioare tot ce are acest sport mai frumos: demnitate, corectitudine, dorinţa de-a învinge şi respect!
Fotbalul este al nostru, cei care mergem săptămână de săptămână pe stadioane sau în faţa ecranelor. Noi aplaudăm şi încurajăm echipa, noi trăim fiecare fază, visăm, sperăm, ne bucurăm la gol şi la victorie şi ne întristăm şi suferim la înfrângeri.
Vrem un fotbal curat! Vrem dreptate pentru „Poli”, adică numele, palmaresul şi culorile „alb” şi „violet”! Am aşteptat destul! Apucaţi-vă de treabă, domnilor, sau demisionaţi!
 
 
"DREPTATE PENTRU POLI"
16.06.2009
Timisoara
www.justiceforpoli.com

Comentarii

comentarii