Acasă Actualitate Sculptează sub privirile trecătorilor

Sculptează sub privirile trecătorilor

DISTRIBUIȚI

S-a deschis oficial tabăra de sculptură din spatele Muzeului Banatului. Acest lucru s-a întâmplat, luni, în  parcul din spatele Castelului Huniazilor. Proiectul, iniţiat de Muzeul de Artă Timişoara şi susţinut de Consiliul Judeţean Timiş, SC Costructim SA, SC Egeria SRL, SC Armanos şi Fundaţia Triade îşi propune să anime prin artă câte un loc aparent fără viaţă din Timişoara. Mottoul „Arta iese în stradă!” este motivat de intenţia organizatorilor de a prezenta valorile artistice publicului larg, nespecializat, oamenilor care nu aleg să intre în muzee pentru a contempla o operă de artă. Proiectul, care se doreşte a avea continuitate în timp, debutează anul acesta cu o tabără de sculptură în lemn, organizată în spaţiul din imediata apropiere a Palatului Huniade.
Ieri s-au strâns acolo sculptori şi oficialităţi, pentru a da startul taberei.
Participanţi la prima ediţie a proiectului sunt sculptori români cunoscuţi: Max Dumitraş din Sângeorz, Ion Zărnescu din Bacău, Ilarion Voinea din Cluj, Vlad Aurel din Bucureşti şi timişoreanul Ştefan Călărăşanu.
Artiştii vor lucra în aer liber, sub privirile trecătorilor. Se va folosi lemn exotic, adus tocmai din pădurile amazoniene. Tabăra de sculptură are loc între 27 aprilie şi 11 mai.
Se vor organiza şi alte activităţi legate de eveniment: dezbateri tematice, la Muzeul de Artă, cu artişti despre artişti, conceperea unui web-site, cu camere live din locul desfăşurării, realizarea unui catalog al taberei de sculptură (cu implicarea Fundaţiei Jecza), implicarea studenţilor  Facultăţii de Arhitectură, pentru realizarea de mobilier urban neconvenţional în spaţiul taberei, degustări de vin şi altele.
La finalul taberei, lucrările vor fi prezentate publicului şi vor rămâne o perioadă în spaţiul de lângă Palatul Huniade, pentru a putea fi contemplate şi admirate de timişoreni.

Comentarii

comentarii