Acasă Administraţie SDM cumpără peste 900 de noi semafoare pentru modernizarea intersecțiilor vechi, dar...

SDM cumpără peste 900 de noi semafoare pentru modernizarea intersecțiilor vechi, dar și pentru eventuale intersecții noi din Timișoara

488
DISTRIBUIȚI

Marți, 31 august, pe sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) a fost urcată o nouă licitație a SC Drumuri Municipale Timișoara SA (SDM) pentru achiziționarea de semafoare. Pentru 900 de astfel de unități, destinate atât mașinilor, cât și tramvaielor sau pietonilor, SDM este gata să plătească până la 877.500 de lei, fără TVA.

„Societatea Drumuri Municipale Timișoara SA dorește să achiziționeze semafoare LED pentru modernizarea intersecțiilor vechi de pe raza municipiului Timișoara, înlocuirea celor avariate datorită evenimentelor rutiere și pentru realizarea de intersecții noi, cerute de Primăria Municipiului Timișoara”, se arată în caietul de sarcini.

Conform aceluiași document, dintre cele peste 900 de unități cerute, 350 sunt pentru pietoni: 300 clasice, cu două spoturi, și 50 de galben intermitent. Altele 20, cu patru spoturi, sunt pentru tramvaie. Restul de 550, de diferite diametre ale spoturilor luminoase, sunt pentru mașini: 20 cu diametru de 30 de centimetri, 180 cu diametru de 20 de centimetri, 300 cu diametru de 10 centimetri, iar 50 pentru verde intermitent. Toate semafoarele vor trebui să vină și cu măști cu simbol care pot fi înlocuite ușor, în caz de reconfigurare a intersecțiilor.

Tot în acest an, în ianuarie, SDM a atribuit un alt contract pentru semafoare LED, după o licitație pornită la mijlocului lui septembrie 2020. Prețul estimat la deschiderea licitației a fost de 943.500 de lei, însă s-a ajuns la 830.322 de lei, ambele valori fiind fără TVA. Singura diferență față de actuala licitație este la numărul de semafoare de tramvai: 50 atunci, 20 acum. Între timp, SDM a mai lansat o licitație pentru „stâlpi de semaforizare și indicatoare si alte ansambluri metalice conexe”, care a pornit de la 648.000 de lei și se încheie pe 3 septembrie. O altă procedură, strict pentru panouri de indicatoare, a fost anulată.

Comentarii

comentarii