Acasă Actualitate Se caută soluţii pentru a scăpa de hoţii de transformatoare care pun...

Se caută soluţii pentru a scăpa de hoţii de transformatoare care pun în pericol alimentarea cu apă a Timişoarei

DISTRIBUIȚI

Hoţii de transformatoare au reuşit să pună în pericol alimentarea cu apă a Timişoarei. Peste jumătate din forajele de apă care alimentează Timişoara au fost vizitate de hoţi. Ei au furat transformatoare electrice, cabluri, siguranţe, panouri electrice şi tablouri de comandă din dotările forajelor Aquatim, de pe fronturile de captare Bazoşul Nou şi Bucovăţ, ducând la scoaterea din funcţiune a forajelor.

34 de transformatoare s-au furat, anul acesta, în Timiş. Practic, Enel şi-a epuizat stocul de transformatoare. Din cele 34, cele mai multe transformatoare sunt (sau mai bine zis au fost) la Aquatim.

Nici cei de la Aquatim nu sunt mulţumiţi de faptul că acestea se fură, nici cei de la Enel. Cei doi reprezentanţi judeţeni ai acestor instituţii s-au aflat faţă în faţă la comitetul pentru situaţii de urgenţă de la Instituţia Prefectului Timiş şi şi-au spus problemele. Soluţiile trebuie luate împreună, totuşi, cu colaborarea poliţiei.

„Sunt sigur că cei de la Inspectoratul de Poliţie pot găsi formule pentru a rezolva problema. Cei de la Aquatim şi Enel trebuie să găsească o soluţie şi împreună cu IPJ să o pună în aplicare”, a spus Eugen Dogariu, prefectul de Timiş.

Comentarii

comentarii