Acasă Administraţie Se caută firmă care să facă proiectul drumului dintre A1 și Aeroportul...

Se caută firmă care să facă proiectul drumului dintre A1 și Aeroportul Timișoara. Interesul este unul ridicat

688
DISTRIBUIȚI

Un număr de nouă oferte au fost depuse în cadrul licitației pentru desemnarea firmei care va face proiectul și documentația aferentă noului drum de legătură dintre autostrada A1 și Aeroportul Internațional Timișoara, un drum la patru benzi care va funcționa și ca o minicentura pentru Remetea Mare și Ghiroda.

 

Consiliul Județean Timiș a lansat în luna decembrie licitația pentru serviciile de realizare a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și de obținere a terenului necesar prin exproprieri. Valoarea contractului este estimată la 1,97 milioane lei, iar câștigătorul licitației va avea la dispoziție zece luni pentru a livra documentația. În momentul de față, ofertele depuse au intrat în evaluare.

„Am insistat pe o analiză rapidă, dar extrem de temeinică a ofertelor, pentru a nu lăsa loc de îndoială în ceea ce privește rezultatul. Mă bucură interesul crescut pentru această lucrare. Vom avea probabil un cost mai mic, dar e importantă și calitatea serviciilor. Planul nostru este să avem documentația necesară undeva la începutul anului viitor, pentru ca apoi să lansăm licitația pentru execuția efectivă a noii șosele”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Drumul va avea o lungime de aproximativ 8 km, cu două benzi pe sens. Acesta se va construi la sud de Aeroport, cu origine în intersecția dintre DJ609D și Centura Timișoarei, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, intersectând drumul comunal DC62 (Remetea Mare – Ianova) și având ca punct terminus intersecția cu drumul național DN6, nodul de descărcare A1. Dincolo de beneficiile evidente, noua șosea va reduce și poluarea din Ghiroda și Remetea Mare, acționând ca o centură de ocolire pentru cele două localități.

CJ Timiș a alocat proiectului suma suplimentară de peste 1,6 milioane lei, pentru realizarea documentației specifice. Investiția este estimată la 18 milioane euro, cu tot cu TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Comentarii

comentarii