Acasă Actualitate Se caută nou director general la Piețe SA. Cunoștințele în domeniu, criteriu...

Se caută nou director general la Piețe SA. Cunoștințele în domeniu, criteriu opțional

DISTRIBUIȚI

Marți, 6 decembrie, a fost lansat concursul pentru ocuparea postului de director general al Piețe SA, cel rămas vacant după demiterea lui Liviu Cocean. Anunțul a fost postat pe site-ul societății, însă nici reprezentanții societății, nici cei ai primăriei nu l-au dat presei și nici măcar nu l-au postat pe rețelele de socializare, cum fac cu alte informații mult mai puțin importante.

Revenind la concurs, potrivit documentului semnat de președintele consiliului de administrație al Piețe SA, Ovidiu Ghiran, cerințele generale sunt cele obișnuite: cetățenia română sau a altui stat european, cunoașterea limbii române, stare psihologică corespunzătoare, lipsa condamnărilor, etc. În ceea ce privește studiile, ar fi necesare doar studii superioare finalizate în domeniul tehnic, economic, juridic, agronomie, medicină veterinară sau inginerie alimentară.

Cerințele specifice sunt, pe alocuri, mai abstracte: „experiență profesională de minim (minimum – n.r.) 10 ani, ca vechime a candidatului”, „experiență relevantă în consultanță, în management sau în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice ori societăți din sectorul privat”, „cunoașterea legislației aplicabile în domeniul de activitate al societății”, „experiența în îmbunătățirea performanței societăților din sectorul privat/ regiilor autonome/ întreprinderilor publice pe care le-a administrat sau condus” și „cunoașterea principiilor guvernanței corporative a întreprinderilor publice”.

Experiența în management și competența profesională ar fi cele mai importante criterii de evaluare. „Opționale” ar fi și criterii precum cunoștințele despre domeniul de activitate al societății, despre atragerea și gestionarea fondurilor europene și subvențiilor sau despre domeniul utilităților publice.

Candidaturile se pot depune timp de 30 de zile de la data publicării anunțului, așadar până pe 6 ianuarie, la sediul societății, pe strada Ovidiu Balea, nr. 2. După cinci zile vor fi publicate și rezultatele, urmând interviul. Aici ar trebui prezentat un plan de management.

Mai exact, anunțul postat pe site-ul societății arată cam așa:

Parcă ceva mai multe detalii apar în „Scrisoarea de așteptări în procesul de recrutare pentru poziția de Director General la Societatea PIEȚE S.A. – Timișoara” postată chiar sub anunț.

Fostul director Liviu Cocean, demis nu fără scandal de consiliul de administrație, spune că acest concurs ar fi „cu dedicație”, criticând condițiile de participare. „Lăsându-mi imaginația să construiască un portret al unui posibil viitor director general al PIEȚE S.A., înțeleg că o persoană care 10 ani a fript langoși, după care și-a deschis propria langoșerie la care este Administrator al societății și poate are un angajat (pe care îl conduce, atenție!), crește vânzările «companiei» cu nume pompos «Langoși 3D» de la 15 la 21 de bucăți pe zi în primul an de când e asociat unic, finalizează cu greu la FF o facultate privată… se poate califica la simulacrul ăsta de selecție și poate ajunge să conducă o societate de tradiție a Timișoarei din postura de director general?”, scrie Cocean într-o postare pe pagina sa de Facebook, unde lansează și alte acuzații și critici consiliului de administrație.

Vă amintim că săptămâna a început cu un soi protest al „piețarilor” din Timișoara, nemulțumiți de creșterea chiriilor, pregătită pentru începutul anului viitor, dar și de condițiile oferite de Piețe SA. Viceprimarul Cosmin Tabără cerea, cu această ocazie, dizolvarea consiliului de administrație al societății.

Comentarii

comentarii