Acasă Actualitate Se caută soldați, amatori sunt puțini. Ministerul Apărării face eforturi pentru a-și...

Se caută soldați, amatori sunt puțini. Ministerul Apărării face eforturi pentru a-și asigura personal

DISTRIBUIȚI

Ministerul Apărării are anumite dificultăți în a-și asigura personal activ, a admis ministrul Apărării, Angel Tilvăr, la Timișoara. Totuși, oficialul este optimist și spune că școlile militare au un grad de ocupare bun.

Ministerul se preocupă permanent pentru a atrage personal spre meseria de soldat profesionist, spre armată, cu toate sectoarele sale, a spus Angel Tilvăr, ministrul Apărării, prezent la Timișoara.
”După cum știți, este una din preocupările noastre permanente (n.r. atragerea de personal spre armată).  Situația aceasta cu plecările din armată și intrările relativ mici comparativ cu ce așteptăm nu este o situație care se întâlnește numai în România. În schimb, cifrele de școlarizare de anul acesta ne fac relativ optimiști în ceea ce privește dorința tinerilor de a avea o carieră militară”, a spus ministrul.

Armata se confruntă cu un fenomen tot mai des întâlnit, cel al dorinței militarilor de a se orienta spre zone din domeniu, mai bine pregătite.
”În același timp, nu vă ascund, și plecarea din sistem, unde au fost mai multe lucruri în discuție, fie vizavi de incertitudini legate de pensionare, fie de faptul că tot în sistemul de securitate națională există zone mai atrăgătoare din punct de vedere al veniturilor. Ne preocupă, dar facem la nivelul ministerului tot ce ține de noi ca să putem opri acest acest fenomen”, a mai spus Tilvăr.

Comentarii

comentarii