Acasă Administraţie Se caută soluții pentru eliminarea penelor care apar în funcționarea iluminatului public...

Se caută soluții pentru eliminarea penelor care apar în funcționarea iluminatului public din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Municipalitatea timișoreană solicită companiei Rețele Electrice Banat găsirea de soluții pentru a se evita penele de curent care apar în iluminatul public din capitala Banatului. În acest sens, la sediul primăriei a avut loc o întâlnire între primar și reprezentanții societății amintite.

Mai mulți cetăeni au reclamat întreruperea iluminatului public, acestea fiind confirmate și în urma constatărilor primăriei în teren, Ca atare s-au solicitat soluții tehnice și măsuri care să contribuie la îmbunătățirea calității iluminatului public.

„Mulți timișoreni sunt nemulțumiți de desele pene de curent la iluminatul stradal. Primăria are în derulare sau în pregătire mai multe investiții pentru modernizarea iluminatului stradal, dar nu suntem singurul jucător. De aceea, colaborarea cu operatorul de distribuție de energie electrică, care alimentează sistemul de iluminat, este crucială. Multe avarii apar, de fapt, nu în sistemul de iluminat ci la cel de alimentare cu energie. Avem situații în care puterea avizată pentru multe locuri de consum, inclusiv pentru iluminat, este dimensionată după calcule de acum câteva decenii”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate mai multe aspecte legate de rețeaua electrică, avarii, investiții și modernizarea sistemului și a fost agreat un protocol pentru intervenții mai rapide. Totodată, până la finalul primăverii, Rețele Electrice Banat va face toate ajustările necesare la contoarele inteligente pe care le-a instalat, dar care sunt setate după avize emise în urmă cu zeci de ani. Primăria va solicita sporuri de putere oriunde este necesar. În prezent, se fac modificări la 100 din cele 800 de locuri de consum ale Primăriei Timișoara, anume iluminat public, semafoare, fântâni, spații în patrimoniul municipiului.

„Ținta noastră este ca în următorii doi ani să schimbăm peste 30% din iluminatul public stradal cu unul modern și cu un consum de energie cu până la 70% mai mic”, a mai declarat Dominic Fritz. 

Primăria mai recomandă timișorenilor să verifice dacă în locuințe consumul este în concordanță cu avizul. În cazul în care există diferențe, trebuie notificată societatea Rețele Electrice Banat pentru a fi obținut un spor de putere.

Pentru avarii la rețeaua de distributie, cetățenii sunt rugați să apeleze la companie prin numărul de contact 0256 929. Pentru avarii la iluminatul public (corpuri de iluminat nefuncționale), timișorenii sunt rugați să facă o sesizare pe https://sesizari.primariatm.ro sau telefonic la 0256 969.

Comentarii

comentarii