Acasă Politica Se cere demisia unui președinte PNL din vestul țării

Se cere demisia unui președinte PNL din vestul țării

1086
DISTRIBUIȚI

PNL Arad a pierdut alegerile de primar de la Bocsig în faţa PSD. L-au adus pe preşedintele partidului, Ludovic Orban să facă campanie electorală la Bocsig, dar candidatul liberal la funcţia de primar al Bocsigului s-a clasat pe locul al treilea, fiind depăşit şi de USR.

La câteva ore după ce s-au aflat oficial rezultatele de la Bocsig, Constantin Traian Igaş, fost ministru în Guvernul Boc a lansat pe contul său de Facebook un atac virulent la adresa lui Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad, pe care îl numeşte „marele licurici. Igaş arată cum un grup din apropierea lui Falcă  au obţinut nestatutar funcţii politice şi fac politică doar în interesul propriu.„Deșteptarea, dragi prieteni liberali arădeni !!!!! Periodic am tras şi trag semnale de alarmă că organizația noastră a apucat-o pe un drum greșit sub conducerea “marelui licurici” ajutat de câțiva „oameni de bine” din imediata lui apropiere, oameni care au uitat să facă politica pentru oameni şi fac politică doar pentru binele lor !!!!!!! Voi (majoritatea), cei care v-aţi cocoțat nestatutar pe funcții de conducere, ați uitat ca noi am reușit să facem performanță politică prin lucruri simple, mai exact să fim oameni, nu politruci de doi bani așa cum vă comportați astăzi !!!!!”, spune Igaş. Fostul ministru a ţinut să arate că la PNL s-a format o „trupă” care îşi urmăreşte numai interesele personale.„Vă readuc aminte că ascensiunea noastră a început în 2004 când adversarul nostru PSD din Arad avea conduita pe care voi o promovați azi!!!! Pentru voi electoratul nostru nu mai contează, pentru voi membrii simpli nu mai contează, pentru voi contează doar să vă aranjați propriile interese, locuri călduțe pentru “marea noastră familie”!!!! Deșteptarea este cuvântul de ordine!!!!!!! Ultimile alegeri parțiale ne arată exact unde ne-a adus acest tip de politică promovat de voi, locul 3 !!!!!! Sunt convins că veți găsi vinovați peste tot, dar nu voi veți fi aceia !!!! Ați tăcut cu toţii (cu câteva excepții, printre care şi eu) când am împins toată organizația noastră din Bocsig, cu primar, viceprimar şi toți consilierii locali aleși pe listele noastre în brațele PSD-ului doar pentru a-și satisface moftul de şef de filială “micul licurici” (de această dată)! P.S. Deșteptarea, Deșteptarea, Deșteptarea!!!!!! P.P.S. În momentul excluderii din organizație, eram singurul parlamentar care avea cabinet deschis în sediul primăriei, lucru pe care aleșii locali l-au apreciat până la sfârșitul mandatului meu !”, spune Igaş.

Gheorghe Falcă refuză să-şi asume eşecul de la Bocsig, deşi el e şeful organizaţiei judeţene a PNL

Conducerea la vârf a PNL Arad nu îşi asumă eşecul de la Bocsig, unde candidatul partidului s-a clasat pe locul al treilea, fiind devansat de PSD şi USR. Biroul Politic Județean al partidului a anunţat că va analiza raportul și rezultatul alegerilor de la Bocsig. Mai mult, conducerea partidului a reacţionat şi spune că: „Responsabilitatea alegerilor parțiale în comuna Bocsig din data de 05 noiembrie aparține șefului de campanie, Călin Abrudan și echipei sale. Atât domnul Abrudan cât și membrii echipei de campanie au fost aleși și validați în ședința BPJ de către colegii liberali. Cei care s-au ocupat de campania de la Bocsig vor prezenta un raport în următoarea ședință a Biroului Politic Județean al PNL Arad”. Explicaţia pare ruptă dintr-un alt film, iar Călin Abrudan şi echipa sa, cum o numeşte „conducerea”, fac parte exact din organizaţia pe care o conduce Gheorghe Falcă. Se pare că acelaşi preşedinte Falcă, pe care fostul ministru Constantin Traian Igaş l-a numit „marele licurici”, îi transmite printr-un comunicat de presă fostului său coleg că „Îi transmitem domnului Igaș faptul că așteptăm cu nerăbdare momentul când își va asuma răspunderea pentru o campanie electorală, ținând cont de faptul că până acum nu a reușit să câștige, de unul singur, nici o bătălie politică”. Totul pare din nou rupt dintr-un alt film, deoarece la PDL Arad, partid din care provin atât Falcă, cât şi Igaş, toate performanţele au fost rezultatul unei munci în echipă. Cele mai bune scoruri electorale au fost obţinute atunci când echipa a fost condusă de Gheorghe Seculici, marginalizat, după cum bine se ştie, de acelaşi Gheorghe Falcă, nimeni altul decât ginerele său. Mai mult, la recenta sa vizită în judeţul Arad, chiar preşedintele PNL, Ludovic Orban, într-o discuţie cu mai mulţi liberali arădeni, după cum ne-au informat sursele noastre, a spus răspicat că Gheorghe Falcă va fi cel responsabil de rezultatul alegerilor de la Bocsig. În paranteză fie spus, deşi este preşedinte (încă) al organizaţiei judeţene a PNL Arad, Falcă nici nu a călcat prin Bocsig în timpul campaniei electorale, deşi aceasta era singura comună din judeţ unde au fost organizate în 5 noiembrie alegeri pentru postul de primar.

Mâine, la ora 13,00 a fost deja convocat Biroul Politic Județean al partidului în care se va discuta rezultatul alegerilor de la Bocsig.

Comentarii

comentarii