Acasă Actualitate Se dă startul înscrierilor la clasa pregătitoare

Se dă startul înscrierilor la clasa pregătitoare

DISTRIBUIȚI

Pentru că se dă startul înscrierilor la clasa pregătitoare, în ceea ce privește constituirea formațiunilor de studiu și numirea învățătorilor la clasă, Inspectoratul Școlar Județean ISJ Timiș susține că a actualizat procedura de constituire a formațiunilor de studiu și a fost postată pe intranet.

Prof. Aura Danielescu a explicat că trebuie să se facă diferența între constituirea formațiunilor și numirea învățătorilor la clasă, fiind două lucruri complet diferite.

”Părinții au intrat în panică, de fiecare dată când au auzit că vor fi constituite clasele, copiii fiind așezați în ordine alfabetică, fără să se gândească astfel că acest principiu nu are nicio legătură cu numirea învățătorilor la clasă.

Practic, indiferent că se optează să se așeze în ordine alfabetică toți copiii înscriși după prima etapă, fie sunt așezați în ordine alfabetică pe liste distincte băieți, respectiv fete, această organizare nu va conduce implicit și la numirea unui anume învățător pe clasă. Școlile au dreptul să opteze pe una dintre cele două variante, iar numirea învățătorilor la clasă se va realiza printr-o procedură agreată de unitatea de învățământ.

ISJ Timiș nici pentru anul școlar viitor și nici în anii școlari anteriori nu s-a implicat în nominalizarea cadrelor didactice la formațiunile de studiu gata create.

Pe părinți, nu ar trebui să-i deranjeze faptul că propriul copil se află în formațiunea 1, 2 sau 3, A, B sau C și ce colegi sunt alături de el.

Problema pe care ei o ridică, anual, ține de numirea învățătorului pe clasa unde se află propriul copil. ISJ Timiș se delimitează de orice asociere cu numirea învățătorilor la clasă, neintrând în atribuțiile acestuia” – a concluzionat prof. Danielescu.

Comentarii

comentarii