Acasă Actualitate Se dau 2.000 de lei de la stat și pentru locuitorii din...

Se dau 2.000 de lei de la stat și pentru locuitorii din Timiș. Cine poate beneficia de bani și în ce condiții

1167
DISTRIBUIȚI

Ministerul Mediului a anunțat că se vor aloca câte 2.000 de lei pentru gospodăriile frecvent călcate de urși și alte animale sălbatice în căutare de hrană. Din acești bani, românii trebuie să-și instaleze un gard electric care să îi țină departe de pericole.

Obiectivul proiectului inițiat de ministerul Mediului constă în limitarea incidentelor provocate de urși și alte animale sălbatice, care au loc tot mai des în ultima perioadă.

Programul finanțează kit-uri complete pentru populație pentru a instala garduri electrice în propriile gospodării. Fondurile se vor îndrepta și către proprietarii stânelor, a livezilor, dar și a culturilor agricole.

„Suntem țara cu cea mai mare populație de urși din Europa. Pe de-o parte, o bogăție a biodiversității românești, pe de altă parte, o mare responsabilitate pentru siguranța oamenilor. Programul nostru împacă dubla noastră responsabilitate: conservarea speciei și coexistența fără incidente între om și carnivorele mari. Vom acoperi în proporție de 100% costurile acestor sisteme pentru populația din județele țării în care s-au înregistrat în mod repetat incidente sau pagube produse de animalele sălbatice”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului.

Suma finanțată prin Administrația Fondului pentru Mediu acoperă în proporție de 100% costurile unui astfel de sistem care include generatoare de impulsuri, izolator inel, role fir gard electric etc.

Românii din următoarele județe vor putea accesa aceste fonduri: Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea.

Comentarii

comentarii