Acasă Actualitate Se demolează, în continuare, garaje în Timișoara. Marți, a fost rândul celor...

Se demolează, în continuare, garaje în Timișoara. Marți, a fost rândul celor din zona Parcului Clăbucet

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 21 septembrie, a început demolarea garajelor din zona Parcului Clăbucet din Timișoara. De această dată, nu au existat certuri cu proprietarii lor, aceștia eliberându-le din timp și chiar plătind buldoexcavatorul. Dărâmarea acestor garaje s-a făcut în mod special la insistențele Roxanei Iliescu, consilieră locale PRO România. Cu toate acestea, cu fapta se laudă și primarul Dominic Fritz. Ce-i drept, de-a lungul procedurilor a fost nevoie și reprezentanții primăriei.

Atât Roxana Iliescu, cât și primarul Dominic Fritz au ținut să transmită detalii pe rețelele de socializare. Dacă prima a ținut să le mulțumească cetățenilor deschiși, celălalt a oferit informații mai generale.

Roxana Iliescu a scris:

„A început demolarea garajelor din zona Parcului Clăbucet! Vă anunțam în 11 august faptul că, împreună cu reprezentanții Primăriei, am notificat proprietarii garajelor din zona Clăbucet privind obligativitatea de a desființa aceste construcții provizorii și de a elibera terenul în termen de 30 de zile.

În cursul zilei de ieri am fost din nou pe teren pentru identificarea proprietarilor care s-au conformat și am constatat cu bucurie ca majoritatea dintre ei au eliberat garajele și le-au desființat porțile.

Astăzi, în urma vizitei făcute la fața locului, unii proprietari au intervenit inclusiv cu un buldoexcavator, pe cheltuiala lor, urmând să predea terenul liber Primăriei. Îl felicit pe proprietarul garajului din imagini și pe toți cei care s-au conformat notificării de demolare și care au înțeles că este în beneficiul lor ca Primăria să amenajeze noi locuri de parcare într-atât de necesare și totodata să amenajeze și spațiul verde, care acum nu este altceva decât un teren viran plin de gunoaie! În cazul proprietarilor care nu își vor demola singuri garajele, va interveni Primăria care le va demola, iar costurile le vor fi imputate.

Mă bucur că acest proiect de amenajare de locuri de parcare în zona Parcului Clăbucet merge mai departe! Nu mă opresc aici, voi continua cu noi proiecte!”.

De asemenea, și primarul Dominic Fritz a avut următorul mesaj:

„Repornim procesul de eliberare a spațiului public de garaje. Cetățenii își demolează deja garajele din zona Clăbucet, lângă Cimitirul din Calea Șagului. În locul lor vom amenaja spații verzi noi, vom planta copaci de talie mare și vom realiza în jur de 80 de locuri de parcare.

În august, terenul unde se află acestea a fost declarat de interes local, tocmai pentru a investi în el și a-l reda întregii comunități. I-am notificat pe cetățeni imediat, le-am cerut să elibereze spațiul și să-și demoleze garajele. Un lucru îmbucurător este că foarte mulți s-au conformat deja și le mulțumesc pentru asta! Sperăm să se conformeze cu toții, altfel va fi nevoie să intervenim noi cu demolarea și să le imputăm costurile.

O parte prea mare din Timișoara este plină de vehicule, care ocupă trotuarele, spațiile verzi și îngreunează circulația pe carosabil. Unul dintre cele mai afectate cartiere este Calea Șagului, unde densitatea de locuitori e ridicată, dar numărul de locuri de parcare e scăzut.

Aici în zonă mai avem deja un proiect de parcare pe model nou foarte aproape de finalizare. Nu voi mai permite construcția de insule de asfalt care să se numească parcări. Redăm cetățenilor spațiul urban din cartiere”.

Comentarii

comentarii