Acasă Actualitate Se închid gropile de gunoi din Timiş

Se închid gropile de gunoi din Timiş

DISTRIBUIȚI

Gropile de gunoi din judeţ se vor închide rând pe rând. Există termene bine determinate la care acestea se vor închide. Între timp, deponeul ecologic de la Ghizela nici măcar nu a fost început în ceea ce priveşte construcţia. S-a reunit Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş (ADID), la care au luat parte conducerea executivă a Consiliului Judeţean Timiş şi primarii sau reprezentanţii primăriilor. „ADID este cea care va decide politica de gestionare a deşeurilor din Timiş, dar şi care sunt responsabilităţile operatorului.
Mijlocul lunii iunie sau, în unele cazuri, 15 iulie reprezintă termenul până la care trebuie închise gropile de deşeuri existente în Timiş”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc.
Acesta s-a mai referit la finanţările necesare pentru închiderea acestor depozite de deşeuri, dar şi la necesitatea unor măsuri de depozitare provizorie, până la realizarea deponeului de la Ghizela şi a staţiilor de transfer.
Preşedinte al ADID a fost ales Adam Crăciunescu, iar membri în Consiliul Director, primarii localităţilor Timişoara, Lugoj, Ghizela şi Sânnicolau Mare.

Comentarii

comentarii