Acasă Actualitate Se înfiinţează posturi de medici la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”...

Se înfiinţează posturi de medici la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara

1650
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara îşi extinde organigrama, ceea ce ar putea însemna o mai bună deservire a bolnavilor.

Conducerea spitalului a cerut Consiliului Local, în conformitate cu normele legale asistenţa medicală spitalicească, modificarea statului de funcţii care se va face prin înfiinţarea unor posturi noi, dar şi prin transformarea unor posturi deja existente.

Astfel, pentru personalul plătit din bugetul asigurărilor de sănătate modificarea se va face prin înfiinţarea unor posturi noi cu încadrarea în normativele de personal:

-înfiinţarea unui post de medic primar la Biroul de Management al Calităţii serviciilor medicale a spitalului;  -înfiinţarea unui post cu jumătate de normă de medic specialist laBiroul de Management al Calităţii serviciilor medicale a spitalului;

-înfiinţareaunui post de medic primar la SecţiaClinicăPneumologie I;

-înfiinţareaunui post de registrator medical încadrulSecţieiCliniceBoliInfecţioase I;

-înfiinţarea unui post de medic specialist cu jumătate de normă la Secţia Clinică Boli Infecţioase II;

-înfiinţarea unui post de medic specialist cu jumătate de normă la Secţia Clinică Pneumologie I.

 

Totodată, se modifică statul de funcţii prin desfiinţarea unor posture, respectiv: desfiinţarea unui post de jumătate de normă de registrator medical încadrul Secţiei Clinice Boli Infecţioase I; desfiinţarea unui post de medic primar din cadrul Compartimentului de Chirurgie Toracică.

 

Transformări de posturi sunt propuse astfel: transformarea unui post de medic primar cu jumătate de normă (existent în statul de funcţii) ocupat prin integrare clinică în cadrul Sectiei Clinice Pneumologie II, într-un post de medic primar cu normă întreagă; transformarea a două posturi de medic specialist în două posturi de medic primar, ca urmare a promovării examenului de primariat de către medicii titulari; transformarea unui post de biolog principal într-un post de medic primar din cadrul Laboratorului de Analize Medicale, pentru o mai bună desfăsurare a activităţii în cadrul laboratorului respectiv.

În prezent, în spital sunt 420 de posturi şi sunt încadraţi 64 de medici rezidenţi, menţinându-se în statul de funcţii numărul total de posturi din cadrul Dispensarului TBC.

 

“În concluzie, precizăm că modificările propuse impun creşterea numărului de posturi din structura instituţiei. (…). Modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare se impune datorită necesităţii armonizării continue a prevederilor sale cu modificările legislative survenite, precum şi cu modificările survenite în structura şi statul de funcţii al instituţiei”, arată în expunerea de motive managerul spitalului, dr. Elena Voichiţa Lăzureanu, director financiar contabil Loredana Virginia Anghel şi directorul departamentului juridic, Cristina Elena Ţunea.

 

Comentarii

comentarii