Acasă Administraţie Se lucrează la Liceul Iris. Constructorul promite finalizarea investiției mai devreme cu...

Se lucrează la Liceul Iris. Constructorul promite finalizarea investiției mai devreme cu câteva luni

418
DISTRIBUIȚI

Investiția realizată de Consiliul Județean Timiș la Liceul Teoretic Special “IRIS” ar putea fi finalizate încă în 2022, chiar dacă termenul limită este ianuarie 2023. Lucrările au fost reluate în luna septembrie, după ce proiectul tehnic a fost revizuit ca urmare a găsirii unor probleme structurale.

Administratorul județului, Marian Constantin Vasile, s-a deplasat într-o vizită de lucru pe șantier pentru a se asigura că elevii cu deficiențe de vedere și deficiențe senzoriale asociate vor beneficia cât mai rapid de cele mai bune condiții de studiu.

Lucrările la liceu au fost reluate recent, la jumătatea lunii septembrie, după ce au fost puse pe pauză din cauza necesității revizuirii proiectului tehnic.

Au existat situații neprevăzute și probleme structurale care nu puteau fi identificate fără decapare, însă, cu toate acestea, până la sfârșitul anului, constructorul își asumă realizarea structurii metalice a acoperișului, montarea instalației electrice, turnarea șapelor și finalizarea lucrărilor la două săli de clasă.

La acoperiș au avut loc cele mai ample lucrări, astfel încât, pe viitor, clădirea să poată fi mansardată, iar până atunci să găzduiască panouri fotovoltaice și solare care să asigure întreg consumul pentru complexul școlar format din corpul cu săli de clasă, internat și clădirea administrativă.

„Am cerut atenție, în mod special, la asigurarea perimetrului de lucru în vederea protejării elevilor care studiază la liceu. Am solicitat de asemenea considerație față de cetățenii care locuiesc în vecinătatea șantierului, constructorul să încerce să îi deranjeze cât mai puțin. Înțeleg că este un disconfort însă 225 de copii așteaptă să învețe în condiții mai bune” a spus Marian Vasile, administratorul județului.

Noul grafic de execuție prevede finalizarea lucrărilor în ianuarie 2023, însă, constructorul a promis o mobilizare exemplară pentru încheierea șantierului cu 2-3 luni mai devreme.

 

Comentarii

comentarii