Acasă Actualitate Se lucrează la sala polivalentă a Timişoarei. Primarul – nemulţumit de ritmul...

Se lucrează la sala polivalentă a Timişoarei. Primarul – nemulţumit de ritmul lucrărilor

360
DISTRIBUIȚI

B53A8886

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: „La Sala Polivalentă s-a avansat chiar dacă eu nu sunt mulţumit de ritmul în care s-a lucrat de vreo două luni încoace, o lună şi jumătate”

 

Primarul Timişoarei Nicolae Robu a fost astăzi pe şantierul unde se construieşte noua sală polivalentă a Timişoarei. S-a lucrat în interioare şi la acoperiş, care este aproape în totalitate realizat. Din cele 9 arce metalice din care e construit acoperişul, şapte au fost montate şi s-a realizat acoperirea completă. S-a făcut structura de beton cu modificările impuse de mărirea capacităţii sălii, de la 2.200 de locuri la 3.000 şi s-au realizat gradenele pe toate cele patru laturi. Este turnată fundaţia pentru suprafaţa de joc. Peste ea va veni amenajarea pentru toată suprafaţa de joc.

„Noi încercăm să o finalizăm cât mai repede”

„La Sala Polivalentă s-a avansat chiar dacă eu nu sunt mulţumit de ritmul în care s-a lucrat de vreo două luni încoace, o lună şi jumătate. Este greu de spus data precisă în care va fi dată în folosinţă. Imperativ este pentru noi să finalizăm sala, astfel îmcât să se poată desfăşura în ea meciurile prevăzute în cadrul Camppionatului Eurpopean de Baschet Feminin, în vara lui 2015. Noi încercăm să o finalizăm cât mai repede. Dorinţa a fost să o finalizăm în vara lui 2014, dar proiectantul a lucrat foarte mult la modificările de proiect pentru mărirea capacităţii sălii. Nu am vrut să rămânem la 2.200 de locuri, Din păcate, antreprenorul general a slăbit motoarele în ultima vreme şi s-a ajuns la o întârziere destul de importantă. Ar fi şanse să poată fi dată în folosinţă mult mai devreme. E greu de dat termene precise, în condiţiile în care lucrăm cu firme la limita insolvenţei, câteodată au conturile blocate şi aşa mai departe”, spune primarul Timişoarei Nicolae Robu. Primăria mai are de alocat 8 milioane de lei. Se va ajunge la 21-22 de milioane ca şi costuri pentru construcţia sălii şi doatrea ei cu scaune, de la 20 de milioane de lei – cost iniţial. Sunt prevăzute şi parcări la sol pentru noua sală polivalentă.

Comentarii

comentarii