Acasă Actualitate Se măresc tarifele pentru apă-canal, scumpirea gigacaloriei se amână

Se măresc tarifele pentru apă-canal, scumpirea gigacaloriei se amână

332
DISTRIBUIȚI
altŞedinţa de marţi, 28 iulie, a Consiliului Local Timişoara aduce pe ordinea de zi, printre altele, un proiectde hotărâre ce vizează majorareatarifelor pentru prestarea serviciului de furnizare a apei şi a canalizării. “Ajustarea” preţurilor pentru apă-canal este determinată de nevoia de ajustare la inflaţie, care se face după următoarea formulă: “majorarea tarifului va avea loc cel puţin de două ori pe an, dar nu mai târziu de 1 ianuarie şi 1 iulie ale fiecărui an, în funcţie de indicele de inflaţie”, după cum se arată în referatul proiectului de hotărâre.

 “Pentru această componentă, indicele de inflaţie s-a calculat utilizând şi respectând formula de calcul care se regăseşte atât în Acordul de împrumut cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, cât şi în Contractul de Concesiune”, se mai arată în referatul proiectului ce propune mărirea tarifelor după cum urmează: apă – de la 2,18 lei la 2,28 lei pentru un mc; canal – de la 1,37 lei la 1,44 lei pentru metrul cub. Preţurile includ TVA.
 
Scumpirea gigacaloriei se amână
 
Un alt proiect de hotărâre care a dat naştere unor valuri de nemulţumire, revărsate în dezbaterea organizată luni la primărie, se referă la scumpirea energiei termice facturată timişorenilor de la 162,62 lei la 187 lei. Numeroşii timişoreni care s-au opus din răsputeri scumpirii încălzirii pot încă sta liniştiţi, deoarece se pare că supunerea proiectului la vot se amână pentru la toamnă. În plus, democrat-liberalii şi liberalii din Consiliul Local Timişoara se declară a fi împotriva scumpirii. Proiectul privind marirea tarifului de facturare a gigacaloriei în Timişoara va fi, cel mai probabil, retras de pe ordinea de zi a plenului de marţi, conform spuselor consilierului municipal ţărănist Valentin Moldovan, deoarece se aşteaptă prmulgarea unei hotărâri de guvern cu privire la acordarea ajutoarelor pentru încălzire. Iar cum în luna august consilierii locali au vacanţă, proiectul nu va putea fi reluat, în mod normal, mai devreme de sfârşitul lunii septembrie.
 

Comentarii

comentarii