Acasă Actualitate Se pregătește deschiderea frontierei pentru bicicliști între România și Serbia, pe pista...

Se pregătește deschiderea frontierei pentru bicicliști între România și Serbia, pe pista de pe malul Begăi. Deocamdată pentru două zile

DISTRIBUIȚI

Bicicliștii vor putea trece în premieră frontiera între România și Serbia, pe pista de cicloturism de pe digul canalului Bega. Consiliul Județean Timiș va organiza o tură ciclistă Timișoara-Zrenjanin, cu ocazia Zilei Cooperării Transfrontaliere, în 23-25 septembrie, ocazie cu care la granița dintre cele două țări se va deschide un punct mobil de trecere a frontierei.  

Pista de biciclete de pe malul Begăi pe teritoriul României, între Timișoara și frontieră are o lungime de 37 de kilometri, aceasta fiind utilizată deja de aproape șase ani. Pe partea sârbească pista are 42 de kilometri, vecinii având de construit pista de biciclete de la graniță până în localitatea Klek, de acolo având deja infrastructură velo spre Zrenjanin, capitala Banatului sârbesc. 

Autoritățile din România mai așteaptă autorizările din partea Poliției de Frontieră din Serbia, punctul de frontieră mobil urmând să fie deschis la fel ca la turul ciclist Timișoara-Szeged, când polițiștii români și maghiari au făcut controalele documentelor pe malul Mureșului.  

“Vom deschide în premieră acest punct de trecere a frontierei și pistă de biciclete va putea fi folosită pe întreaga sa lungime, așa cum a fost gândită în proiectul de finanțare europeană. E o idee pe care noi o avem și dorim să o ducem la bun sfârșit”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. 

Bicicliștii care se vor înscrie la tura ciclistă de pe malul Begăi vor înopta sâmbătă la Zrenjanin, urmând ca duminică să pedaleze din nou în jur de 80 de kilometri spre Timișoara. 

Pista de biciclete de pe digul canalului Bega, realizată pe fonduri europene. Se așteaptă acum construcția infrastructurii punctului de trecere a frontierei atât pentru bicicliști, cât și pentru vapoarele de pe Bega.

Consiulul Judeţean Timiș a alocat în bugetul de anul acesta banii pentru execuţia punctului de trecere a frontierei de pe partea românească. Construcţia finanțată de CJT se ridică la aproape 600.000 de euro. 

Sârbii trebuie să facă în oglindă același lucru.  
Se speră ca punctul de frontieră să fie operaţional până la finele anului 2023. 

Comentarii

comentarii