Acasă Actualitate Se pregătește un nou proiect pentru o parcare supraetajată cu 154 de...

Se pregătește un nou proiect pentru o parcare supraetajată cu 154 de locuri, în zona Dacia

DISTRIBUIȚI

Zona Dacia ar putea, până la urmă, să aibă o parcare supraetajată, un proiect abandonat de vechea conducere a primăriei, pentru că proiectul a fost considerat nerentabil. Cu o nouă variantă, acesta e relansat de actuala garnitură de la Primăria Timișoara, diferența fiind 50 de locuri de parcare în plus.

Proiectul inițial a fost abandonat în 2020, atunci primarul Nicolae Robu anunța că nu e rentabil să faci o parcare supraetajată cu 105 locuri pe un teren care suportă 99 la sol. Decizia a fost luată după ce fusese făcută toată documentația și proiectul, ambele plătite.

Primarul Dominic Fritz a anunțat că a semnat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice – faza SF, a indicatorilor tehnico-economici  şi a devizului general  pentru obiectivul de investiții „Parcare supraterană cu acces de pe strada Timiș și strada Ulmului”.

Prin acest proiect se vor amenaja 154 de locuri de parcare. La parter sunt 29 locuri de parcare din care 2 pentru persoane cu dizabilități, 2 pentru încărcare electrică, la etajul 1: 40 locuri de parcare, 2 pentru persoane cu dizabilități; la etajul 2: 40 locuri de parcare din care 2 pentru persoane cu dizabilități; pe terasă: 42 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități; 3 locuri sunt poziționate în exteriorul clădirii.

Investiția va fi realizată pe un teren liber de construcții, având funcțiunea de parcare la sol. Durata de realizare a investiției este de 31 de luni, de la data ordinului de începere, din care 6 luni proiectare, o lună pentru derularea procedurii de achiziție, iar durata de execuție estimată este de 24 de luni.

”Amenajarea acestei parcări și a zonei adiacente va crește atractivitatea și siguranței spațiilor publice, va rezolva accesibilitatea pentru toate categoriile de pietoni, dar și pentru celelalte mijloace de transport”, spun cei de la primărie.

Comentarii

comentarii