Acasă Actualitate Se prelungește carantina în Dudeștii Noi, Moșnița Nouă, Ghiroda, Dumbrăvița și Giroc

Se prelungește carantina în Dudeștii Noi, Moșnița Nouă, Ghiroda, Dumbrăvița și Giroc

DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis să prelungească carantina în cinci din localitățile în care aceasta era impusă de pe 5 noiembrie. Astfel, miercuri, 18 noiembrie, la ora 18.00, cu nouă ore înainte de termenul de finalizare al primei perioade, s-a hotărât ca Dudeștii Noi, Moșnița Nouă, Ghiroda, Dumbrăvița și Giroc să rămână în carantină.

Alte trei localități, Becicherecu Mic, Fibiș și Pesas, ies din carantină, după ce INSP a verificat analizele făcute de DSP Timiș și a considerat, în baza metodologiei folosite, că nu mai există motive pentru prelungire. Cu câteva ore înainte, prefectura anunța că DSP analizează și situația epidemiologică din Timișoara și Lugoj, pentru a se stabili dacă există motive de a propune și aici carantina. Până acum, nu s-a stabilit nimic.

Anunțul Instituției Prefectului Județului Timiș privind prelungirea carantinei în cele cinci localități:

„Având în vedere că mâine, 19 noiembrie, la ora 5, se va  împlini termenul de 14 zile pentru carantinarea localităților Pesac, Fibiș, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Giroc cu satul aparținător Chișoda, Dumbrăvița, Moșnița Nouă  cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche și Ghiroda fără satul Giarmata Vii, Direcția de Sănătate Publică a făcut ieri o analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu prelungirea măsurii. Analiza a fost făcută în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate  în vederea instituirii măsurii de carantină zonală / ridicare a măsurii de carantină elaborat de Centrul Național de Combatere a Bolilor.

În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de prelungire a carantinării localităților Moșnița Nouă (cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche), Giroc (cu satul aparținător Chișoda), Ghiroda ( fără satul Giarmata Vii), Dudeștii Noi și Dumbrăvița, unde rata de infectare / 1000 de locuitori nu a scăzut în timpul carantinei. Pentru celelalte trei localități – Pesac, Fibiș și Becicherecu Mic – nu s-a primit aviz favorabil pentru prelungirea carantinării.

În urma primirii avizului, astăzi, la ora 18, prefectul Liliana Oneț  a convocat ședința Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia au fost adoptate hotărârile privind prelungirea carantinării pentru unitățile administrativ-teritoriale Moșnița Nouă, cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche,  Giroc, cu satul aparținător Chișoda, Dudeștii Noi, Ghiroda, fără Giarmata Vii, și Dumbrăvița. Hotărârile vor fi  transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru prelungirea carantinării. Prelungirea măsurii de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU”.

Comentarii

comentarii