Acasă Actualitate Se redeschide frontiera româno-sârbă pentru bicicliști. O dată pe lună se poate...

Se redeschide frontiera româno-sârbă pentru bicicliști. O dată pe lună se poate pedala de la Timișoara la Zrenjanin

DISTRIBUIȚI
Foto: Info Centar Zitiste

Amatorii de ciclism vor putea pedala, sâmbătă și duminică, 30-31 martie și 27 – 28 aprilie, de la Timișoara până la Zrenjanin (în Banatul sârbesc), pe pista de pe digul Begăi. Frontiera de pe pista de cicloturism va fi deschisă o dată pe lună. Ultima lună de biciclit la sârbi pe malul Begăi este octombrie. Informația a fost făcută public de către cei de la Infocentrul Turistic de la Zitiște (Serbia). Trecerea graniței se va putea face pe baza cărții de identitate, între orele 8.00-20.00.  

Pista de biciclete de pe digul canalului Bega este utilizată deja de opt ani pe distanța Timișoara-frontieră. Punctul de frontieră pentru cicliști s-a deschis în septembrie 2022. 

Succesul trecerii graniței pe două roți către Serbia în anii anteriori, a făcut ca, și în 2024, Consiliul Județean Timiș să solicite Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, respectiv două weekenduri în lunile iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Ciclismului și septembrie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Mobilității.

Solicitarea a fost făcută pentru fiecare ultim weekend a lunii, în perioada martie – octombrie 2024, între orele 8:00 – 20:00, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, la frontiera româno – sârbă. Însă până în prezent, au fost aprobate doar lunile martie și aprilie, urmând a fi actualizate datele ulterioare.

„Susținem prin această inițiativă un stil de viață sănătos și continuăm să păstrăm tradiția promovării legăturii turistice între România și Serbia, atât pe uscat cât și pe apă. Consiliul Județean Timiș va face toate eforturile necesare pentru a continua această acțiune, foarte bine primită de către iubitorii de ciclism”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica. 

Consiliul Județean Timiș își intensifică eforturile să aducă în atenția autorităților și Canalul Bega, solicitând deschiderea frontierei și pe apa pentru traficul cu ambarcațiuni. Printre obiectivele generale ale acestei inițiativei se numără promovarea transportului sustenabil și dezvoltarea infrastructurii de mobilitate în zona transfrontalieră. De asemenea, se are în vedere stimularea competitivității transfrontaliere, prin creșterea standardelor infrastructurii de mobilitate și transport, cât și promovarea arealului Canalului Bega ca destinație verde, deschisă turiștilor, recunoscută internațional.

Weekend-urile din cele două luni aprobate sunt: 30 – 31 martie și 27 – 28 aprilie.

Amatorii de veloturism, interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin, pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com. 

 

Comentarii

comentarii