Acasă Actualitate Se ridică ceața de pe Aeroportul Cioca. Pași înainte pentru revitalizarea aerodromului

Se ridică ceața de pe Aeroportul Cioca. Pași înainte pentru revitalizarea aerodromului

1124
DISTRIBUIȚI

Se încearcă de ceva timp revitalizarea Aeroportului Cioca de la marginea Timișoarei, iar consilierul județean PNL Viorel Coifan este unul dintre cei care se luptă pentru ca acest aerodrom să își ia din nou „zborul”.

Astăzi, în ședința Consiliului Județean Timiș, s-a făcut un pas înainte pentru revitalizarea acestui aerodrom. SC Aviația Utilitară era, la început de an 2017, în prag de desființare, fără bani de salarii, fără personal, și exista o propunere de lichidare voluntară. Acum se merge pe direcția revitalizării acestui aerodrom de la marginea Timișoarei.

Consilierii județeni din Timiș au votat miercuri un proiect de hotărâre prin care începe să se facă lumină în ceea ce privește suprapunerea de terenuri între Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș în ceea ce privește acest aeroport aflat în proprietatea Consiliului Județean Timiș.

Practic, consilierii județeni din Timiș au votat proiectul de hotărâre care vizează acordul de înscriere, în Cartea Funciară Timișoara, a suprafeței măsurate de 313.909 mp. față de 336.063 mp din acte, pentru imobilul (teren) din Timișoara, Str. Torontalului km.3, identificat prin C.F. nr.411557, nr.top. 25066/1-7/1/1/a, aflat în domeniul public al județului Timiș.

Prin Procesul Verbal de predare-primire nr. 10534/07.06.2018, S.C. Topocad S.R.L. ne-a predat documentația realizată. În cuprinsul acesteia, după executarea lucrărilor de măsurători topografice ale terenului identificat prin C.F. nr.411557, nr.top. 25066/1-7/1/1/a, a rezultat o suprafață măsurată de 313.909 m.p. față de cea înscrisă în acte de 336.063 m.p., fiind constatată, astfel, o diferență de 22.154 m.p. Pentru înscrierea noii suprafețe în C.F. Timișoara, este necesar să fie emis un acord al C.J.Timiș privind această înscriere, exprimat printr-o hotărâre de Consiliu. Prestatorul SC Topocad SRL a constatat faptul că imobilul înscris în CF nr. 446449, nr. top 25147/2/2 Timișoara, în suprafață de 50.036 mp nu este întabulat ca fiind proprietatea Județului Timiș, conform HG. Nr. 977/2002. 

Totodată menționăm că după înscrierea în Cartea Funciară a noii suprafețe de 313.909 m.p. pentru imobilul identificat prin C.F. nr.411557, nr.top. 25066/1-7/1/1/a și întabularea imobilului înscris în CF nr. 446449, se va proceda la clarificarea situației juridice a terenurilor pe care există suprapuneri. Ulterior clarificărilor efectuate, se va promova un proiect de hotărâre privind actualizarea inventarului bunurilor aparținând domeniului public al Județului Timiș pentru imobilele situate în Timișoara, Calea Torontalului km.3”, scrie în raportul proiectului de hotărâre votat de consilierii județeni din Timiș.

Consilierul județean PNL Viorel Coifan vorbea despre aceste lucruri încă de la începutul anului 2017.

Trebuie ca aparatul consiliului județean să ducă la îndeplinire recomandările făcute de Corpul de Control al președintelui și să aducă la cunoștința consilierilor care este suprafața reală, legală, înscrisă în Cartea Funciară a Aerodromului Cioca, ca după aceea să urmeze discuții într-un spirit colocvial cu Primăria Timișoara pentru a vedea ce e de făcut în continuare. Adică un parteneriat între consiliul județean, care deține aproximativ 52 de hectare, cu primăria, care deține clădirile, sau cumpărarea clădirilor de la primărie sau oferirea unui schimb, pentru a putea să înceapă reabilitarea acestui aerodrom. Până atunci însă, consider că orice discuție nu are un suport tehnic bine consolidat. Doresc să aduc aminte că pe acest aerodrom a fost organizat Campionatul European de Parașutism, el poate să devină un pol de atracție pentru cei tineri în ceea ce privește pilotajul și orice încercare de a bloca revitalizarea lui s-ar putea să ascundă interese obscure cu care nu ar trebui să ne mândrim”, a declarat Coifan, pentru Ziua de Vest, în 11 februarie 2017.

Comentarii

comentarii