Acas─â Economic Se va elabora o istorie a economiei Aradului

Se va elabora o istorie a economiei Aradului

308
DISTRIBUIȚI

art.camera comertCamera de Comer╚Ť, Industrie ╚Öi Agricultur─â a jude╚Ťului Arad, ├«n parteneriat cu Prim─âria Municipiului Arad ╚Öi Universitatea ÔÇ×Aurel VlaicuÔÇŁ din Arad au lansat oficial proiectul ÔÇ×Arad. Economie ╚Öi societateÔÇŁ, care urm─âre╚Öte s─â elaboreze o istorie economic─â ╚Öi social─â a Aradului din perioada 1945-1989.

Importan╚Ťi istorici ╚Öi oameni de cultur─â care au fost implica╚Ťi direct ├«n activit─â╚Ťile economico-culturale ale vremii, c├ót ╚Öi autorit─â╚Ťi care reprezint─â institu╚Ťiile partenere ├«n proiect au luat parte la workshop-ul desf─â╚Öurat ├«n sala ÔÇ×Mihai M─ârcu╚ÖÔÇť a Camerei de Comer╚Ť din Arad. ÔÇ×Proiectul Arad. Economie ╚Öi SocietateÔÇŁ coordonat de conf. univ. dr. Adrian Ni╚Ťu, finan╚Ťat de Universitatea ÔÇ×Aurel VlaicuÔÇŁ ╚Öi Prim─âria Municipiului Arad este un demers generos care va contribui la o cercetare sus╚Ťinut─â  a dezvolt─ârii economice a jude╚Ťului Arad ╚Öi va crea o imagine obiectiv─â asupra istoriei economice ╚Öi sociale a Aradului. Salut colaborarea cu institu╚Ťia Camerei de Comer╚Ť, Industrie ╚Öi Agricultur─â a jude╚Ťului Arad, ca reprezentant autorizat al mediului economic, industrial ╚Öi agrar al Aradului, de-a lungul istorieiÔÇŁ, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universit─â╚Ťii ÔÇ×Aurel VlaicuÔÇŁ din Arad.
Organizatorii au expus ╚Öi o mic─â parte din dovezile istoriei economice a Aradului, vestitele p─âpu╚Öi ale fabricii Ar─âdeanca, precum ╚Öi ceasurile produse de Fabrica Victoria. ÔÇ×Mul╚Ťumesc ini╚Ťiatorului acestei ac╚Ťiuni, conf. univ. dr. Adrian Ni╚Ťu, care a considerat, pe bun─â dreptate, s─â invite Camera de Comer╚Ť, Industrie ╚Öi Agricultur─â a jude╚Ťului Arad, ca partener ├«n cadrul proiectului. Datele care fac referire la perioada 1945-1989 abordeaz─â, mai mult, problemele istorice ale Aradului ╚Öi mai pu╚Ťin cele economice. Acesta este numai un simplu argument care subliniaz─â importan╚Ťa acestui proiect ╚Öi v─â asigur c─â institu╚Ťia Cameral─â din Arad va contribui activ la realizarea acestuiaÔÇŁ, a declarat Gheorghe Seculici, pre╚Öedintele CCIA Arad.
Finalul proiectului, programat la sf├ór╚Öitul anului 2014, se va concretiza prin publicarea unei c─âr╚Ťi care va da posibilitatea ar─âdenilor s─â poat─â avea acces la o informa╚Ťie corect─â despre trecutul economic ╚Öi dezvoltarea social─â a Aradului. ÔÇ×Proiectul s-a n─âscut din necesitatea cercet─ârii dezvolt─ârii economice ╚Öi sociale a Aradului de la ├«nceputuri ╚Öi p├ón─â ast─âzi. Pentru acest an, UAV a c├ó╚Ötigat un proiect cofinan╚Ťat de Prim─âria Municipiului Arad, pentru realizarea unei c─âr╚Ťi care s─â abordeze perioada 1945-1989. Proiectul va continua ╚Öi anul viitor viz├ónd perioada de p├ón─â la 1945 ╚Öi din 1989 p├ón─â ast─âzi. Un astfel de proiect este necesar s─â fie o oper─â comun─â a mai multor institu╚Ťii care de╚Ťin date ╚Öi speciali╚Öti ├«n domeniul economico-social. CCIA Arad, fiind o institu╚Ťie reprezentativ─â a mediului de afaceri, este partener ├«n acest proiectÔÇŁ, a declarat conf. univ. dr. Adrian Ni╚Ťu.

Comentarii

comentarii