Acasă Administraţie Se vor deschide pasajele la începerea școlii? Primarul Robu spune că ”încearcă”

Se vor deschide pasajele la începerea școlii? Primarul Robu spune că ”încearcă”

1721
DISTRIBUIȚI

Cele două pasaje mari ale Timişoarei, aflate în şantiere de modernizări şi extinderi, Jiul şi Popa Şapcă, nu vor mai fi închise. Cel puţin, nu pentru perioade care să deranjeze traficul rutier prin ele, pentru că au trecut perioadele critice.

„La ambele pasaje s-au depăşit etapele critice, suntem în linie dreaptă, mai e nevoie doar de timp favorabil pentru ca lucrurile să fie duse la finalul lor, sfârşit de septembrie, respectiv, de noiembrie. (…).

La Jiul încercăm ca de începerea şcolii, 11 septembrie, să dăm în folosinţă parţial pasajul în noua lui configuraţie, să se circule pe cel puţin câte o bandă pe sens, iar la sfârşitul lui septembrie să fie dat în folosinţă integral. Acum sunt lucrări mai sensibile la reţelele de degivrare, care continuă să se monteze; este nevoie de timp pentru consolidarea betonului special care se pune peste reţeaua de încălzire. Sunt senzori care înregistrează un anumit prag al temperaturii externe, moment în care se va declanşa automat degivrarea”, spune Nicolae Robu.

La Popa Şapcă au trecut deja toate trenurile la programul normal, dar cele mai grele operaţii sunt cele care vizează utilităţile.

„La Demetriade, intersecţie cu strada Antenei sunt schimbări mari la reţelele de utilităţi, montarea reţelei de colectare şi pompare a apei în sistemul de canalizare a oraşului, dar mai întâi, în nişte rezervoare imense apa de sub pasaj e trasă de pompe puternice, apoi, în ritmul în care sistemul de canalizare a oraşului permite, este evacuată acolo, tot prin sistemul de pompare”, a explicat primarul.

La pasajul Michelangelo a fost ceva mai simplu cu sistemul de evacuare a apei pluviale, întrucât Bega este mult mai aproape şi s-a putut deversa direct în canal.

„Acolo s-a putut face o staţie de epurare a apei subteran, iar apa e deversată direct în Bega, nu mai intră în sistemul pluvial. La Jiul şi Popa Şapcă, fiind mai departe de Bega, a fost necesar să treacă prin rezervoare”, a mai spus edilul.

Comentarii

comentarii