Acasă Actualitate Secetă şi pregătiri pentru caniculă!

Secetă şi pregătiri pentru caniculă!

DISTRIBUIȚI

Canicula dă multe bătăi de cap oamenilor. Când termometrele „explodează” oamenii se comportă altfel iar căldura mare le afectează activităţile de zi cu zi. Ieri s-a întrunit la Instituţia Prefectului Timiş un comitet pentru situaţii de urgenţă format din reprezentanţii mai multor instituţii pentru a se vedea ce măsuri se pot lua în cazul unor temperaturi mai ridicate.  „Nu-i cazul să intrăm în panică. Am considerat că este util ca noi să lucrăm pentru identificarea unor spaţii pentru oamenii care suferă din cauza căldurii.
Zic ca în spaţiul de la Poşta Mare să fie o încăpere, este un spaţiu mai nou care nu era pe lista de anul trecut. Ne vom întâlni periodic în cazul în care considerăm că numărul celor afectaţi de temperaturi creşte. Să facem ca aceste spaţii să fie funcţionale.
Vor fi acolo apă, aparatură, acele frigidere mobile şi personal de specialitate”, a spus prefectul de Timiş Mircea Băcală.
De asemenea, prefectul a mai cerut ca cei de la DSP să aibă o situaţie a persoanelor vulnerabile la temperaturi ridicate şi să comunice medicilor de familie să aibă în evidenţă toate persoanele vârstnice dar şi cele care sunt sensibile la temperaturi ridicate.
Din câte a spus reprezentantul serviciului meteo, pentru această perioadă este foarte cald. Vom avea timp de o săptămână maxime de peste 30 de grade. Sunt temperaturi pentru luna iulie. Suntem în secetă. Se va înfiinţa şi o comisie pentru problema secetei.
Dacă va trebui, pompierii au la dispoziţie şi două autospeciale care pot transporta apă.  „ISUB dispune de nouă ambulanţe la nivelul judeţului, două autospeciale prevăzute cu cazane de inox şi suntem în măsură să transportăm apă în localităţile în care s-ar simţi nevoia de apă”, a spus Mihai Benga, şeful de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat.

Comentarii

comentarii