Acasă Actualitate Seceta, pesta porcină, scrapia la ovine și neonicotinoidele –marile probleme acrtuale ale...

Seceta, pesta porcină, scrapia la ovine și neonicotinoidele –marile probleme acrtuale ale agriculturii

366
DISTRIBUIȚI

O dezbatere pe temele actuale din agricultură urmată de Gala fermierilor din Banat a avut loc, în data de 10 aprilie, la Timișoara, la care au participat fermieri, autorități, și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector.

Fermierii au amintit de marile probleme ale agriculturii actuale: seceta și lipsa irigațiilor, pesta porcină care face ravagii în multe județe din țară, scrapia la ovine, subvențiile, dar și problema complicată a neonicotinoidele. Valeriu Tabără, președintele ASAS, a atras atenția că aceste substanțe, așa cum arată un studiu recent, nu se găsesc în florile florii soarelui și, prin urmare, nu are cum să afecteze albinele.

Prezentăm câteva dintre temele abordate la Gala fermierilor din Banat. Cum va arăta Politica Agricolă Comună după anul 2020?  Cum realizăm creşterea absorbţiei fondurilor europene? Cum ar trebui să arate legea fondului funciar? De când se va face identificarea şi delimitarea tuturor parcelelor agricole obligatoriu pe baza datelor cadastrale?  Ce ar trebui schimbat la legea care a liberalizat piața funciară? Cum se va aplica legea risipei alimentare în România? Ce spun autoritățile locale? Ce are trebui să aibă în vedere fermierii sau cooperativele atunci când se gândesc să stabilească parteneriate cu rețelele comerciale? Ce trebuie să știe partenerii locali ai rețelelor comerciale pentru a avea cat mai multe produse prezente la raft? Cum pot avea o colaborare de lungă durată și fructuoasă? Ajutoarele de stat în agricultură – cine poate beneficia de ele? Ce subvenții primesc fermierii români pentru Campania 2020? Cum pot ajuta bancile, societățile de leasing și fondurile de garantare la creșterea absorbției fondurilor UE? Care este rolul fondurilor de investiții destinate agriculturii?

 

Comentarii

comentarii