Acasă Politica Secretarul general al PDL îl acuză pe deputatul liberal Calimente

Secretarul general al PDL îl acuză pe deputatul liberal Calimente

384
DISTRIBUIȚI

Război politic la Arad

Un nou război politic a izbucnit la Arad: Adrian Țolea, secretarul general al PDL, îl acuză pe deputatul Mihai Calimente, PNL, că nu este bărbat, iar la PNL, cei mai bărbați sunt… femeile. Calimente nu este în grevă parlamentară, după cum afirmă Țolea, ci într-un protest parlamentar, iar banii pentru ședințe îi va dona unor ONG-uri. Prima sumă de bani a și donat-o unui club de box din Arad.

„La PNL cei mai bărbaţi sunt… femeile”

Adrian Ţolea, secretarul general al PDL Arad, îl pune din nou la „colţ” pe deputatul Mihai Calimente. „Aşa cum am afirmat, Mihăiţă Calimente este previzibil în inconsecvenţa sa. Şi-a anunţat demisia pe la televiziunile centrale, apoi… a găsit o cale mai simplă de a se odihni: greva parlamentară. Se pare că fotoliile din Parlament, unde îşi mai făcea siesta în văzul românilor, au devenit incomode. Acum, Mihăiţă Calimente vrea să doarmă la hotelul parlamentarilor, plătit din bani publici, în timp ce leafa de parlamentar, plătită tot din bani publici, va curge în continuare”, a declarat Adrian Ţolea, care arată că în PNL femeile dau dovadă de bărbăţie mult mai mjult decât bărbaţii: „doamna Săftoiu a promis că demisionează şi a deat dovadă de bărbăţie. În schimb, domnului calimente i s-a mai înmuiat bărbăţia… deciziei de a părăsi Parlamentul”. Intrând într-un repertoriu mai instituţional, Adrian Ţolea face diferenţa între „politica de gargară, declarativă, a Opoziţiei, care e pentru ochii şi urechile electoratul şi politica de responsabiliotate a guvernării, care cu riscul unei deprecieri electorale a luat măsuri nepopulare dar necesare pentru ca ţara să nu intre în colaps financiar. Politica nu se face fluierând şi tropăind, ci responsabil şi cu efecte pozitive pe termen mediu şi lung”. (n.r. – ortografia aparține secretarului general al PDL Arad).

Nu e grevă, ci protest

„Nu sunt în grevă, ci în protest parlamentar. Ce să răspund? În general, aceste prostii nu vin de la el. Asemenea prostii s-au spus și în Parlament și le vor spune, deși am explicat clar ce fel de acțiune facem. Ei se consideră, probabil, un fel de lăcătuși mecanici sau sudori care pontează cartela de prezență la serviciu, că așa spun ei că sunt în Parlament, la serviciu. Noi, în afara ședințelor de plen, pentru care dacă vom primi bani, îi vom dona, participăm cu scrupulozitate la toate celelalte acțiuni ca parlamentari. Mai mult nu pot să-i explic unui aurolac care nu înțelege nimic și care reține din politica PNL doar numele meu. În afară de gunoi, ce a produs domnia sa? Eu sunt de peste 22 de ani în politică și nu mi-am făcut case. Ei, Țolea și alții, și-au făcut toți case după doar câțiva ani la putere”, a răspuns, în stilul său caracteristic, deputatul Mihai Calimente acuzelor aduse de secretarul general al PDL Arad. Calimente a precizat că a donat deja o primă sumă de bani unui club de box din Arad. Antrenorul și președintele clubului de box Box Club Riviera, Ștefan Florin a primit deja prima sumă de bani din partea deputatului Calimente.

 

Comentarii

comentarii