Acasă Actualitate Secretomanie totală la prezentarea către consilierii judeţeni şi locali a auditului făcut...

Secretomanie totală la prezentarea către consilierii judeţeni şi locali a auditului făcut la Poli

DISTRIBUIȚI

UPDATE: O parte dintre consilierii judeţeni şi locali au părăsit sala în care se prezenta auditul pentru că li s-a cerut să semneze o clauză de confindețialitate.

Ce faci atunci când o analiză sau o anumită discuţie ori prezentare este foarte importantă pentru cetăţenii unei localităţi? Faci totul în mare secret nu? Că aşa-i în România! Miercuri, 15 februarie, de dimineaţă, consilierii locali şi judeţeni s-au reunit la Palatul Administrativ pentru a le fi prezentat raportul de audit făcut la societatea care conduce echipa de fotbal Poli Timişoara, de către firma KPMG. Un pas foarte important, deoarece, în urma prezentării acestui raport, consilierii municipali şi judeţeni urmează să ia o decizie în ceea ce priveşte instituţiile pe care le reprezintă – dacă se vor asocia sau nu cu o firmă privată într-o viitoare societate comercială care să conducă echipa alb-violetă. Ei bine, tocmai prezentarea acestui raport se face cu uşile închise, într-o instituţie care se vrea transparentă.

Consilierii judeţeni și locali sunt în sală şi le este prezentat raportul, iar vreun străin sau vreun reprezentant al presei nu are acces la această prezentare de maxim interes pentru cetăţeni. Consilierul judeţean PNŢCD Viorel Sasca declara în urmă cu o săptămână că acest raport de audit nu este unul concludent, în urma căruia se poate lua o decizie. „Am primit un draft al auditului făcut la Politehnica Timişoara, care nu a făcut decât să îmi confirme temerile, aşa cum am mai spus de multe ori: există riscul ca, oricât ar fi de bună firma care face auditul, dacă primeşte informaţii false sau incomplete, rezultatul să fie irelevant. Firma KPMG se acoperă şi spune, în final, că informaţiile nu trebuie să prezinte baza pentru decizii ulterioare, pentru care e necesară o analiză detaliată a situaţiei. Aşadar, auditul e informativ. Ne pune în temă cu situaţia, dar nu îl putem folosi pentru o eventuală negociere”, spunea, acum o săptămână, consilierul judeţean Viorel Sasca, prim-vicepreşedinte PNŢCD Timiş.

O parte dintre consilierii judeţeni şi locali au părăsit sala în care se prezenta auditul. Au făcut acest lucru pentru că li s-a cerut să semneze o clauză de confidenţialitate. „Dăm 15.000 de euro… Acum ni se cere să semnăm pentru confidenţialitate. Cum şi-a permis Ostaficiuc să semneze această clauză? Efectiv am fost aduşi aici ca nişte proşti. De multe ori suntem puşi în situaţia să votăm şi habar nu avem ce. Cum adică, chemi consilieri judeţeni să semneze ceva şi ce? Nu mi se pare normal ca după ce am aprobat un audit acela să fie secret. Eu pot să am garanţia că ceea ce-mi prezintă pot folosi în luarea unei decizii”, a declarat Adrian Negoiţă, consilier judeţean PSD. Fiecare partid politic va lua o hotărâre în ceea ce priveşte modul cum vor vota în privinţa unei eventuale asocieri în Biroul Permanent Judeţean.

Comentarii

comentarii