Acasă Actualitate Sectorul “Porc” cere sprijin financiar, pentru a face faţă crizei

Sectorul “Porc” cere sprijin financiar, pentru a face faţă crizei

DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii organizaţiilor profesionale din sectorul cărnii de porc s-au întâlnit la Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, miercuri, 6 mai. La întâlnire au participat reprezentanţii Smithfield, ai Cooperativei Muntenia, ai Partonatului Cărnii de Porc şi ai Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România. La discuţii au participat specialişti din cadrul MAPDR, responsabili de sectorul zootehnic.
Organizaţiile profesionale prezente au înaintat propuneri privind acordarea de sprijin financiar în sectorul porc, pentru diminuarea efectelor crizei existente în acest moment la nivel mondial.
Propunerile au privit:
prelungirea aplicării prevederilor Legii 150/2003 privind creditul agricol de producţie; susţinerea programelor de biosecuritate în ferme; susţinerrea programelor pentru îmbunătăţirea condiţiilor de igienă şi a standardelor de bunăstare a animalelor; sprijin financiar în cuantum de 80% din valoarea investiţiilor de mediu şi 50% din cheltuielile pentru stocarea şi utilizarea dejecţiilor ca îngrăşământ organic; sprijin financiar pentru creşterea performanţelor în sectorul de reproducţie; construcţia de ferme pentru reproducţie.
S-a stabilit ca luni, 11 mai 2009, să aibă loc reuniunea grupului de lucru tehnic pe sectorul cărnii de porc, pentru a găsi soluţii de implementare a celor propuse, în conformitate cu prevederile legislaţiei europene, astfel încât să poată fi stabilită o strategie clară şi sustenabilă pentru perioada 2010-2013.

Comentarii

comentarii