Acasă Actualitate Ședință CJSU: o comună a intrat în „scenariu galben”, dar altele patru...

Ședință CJSU: o comună a intrat în „scenariu galben”, dar altele patru au ieșit de pe toate anexele

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 5 iunie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, s-a întrunit pentru a actualiza anexele cu restricții pe localități, în funcție de evoluțiile ratelor de infectare. De modificări vor fi afectate, începând de duminică, cinci comune.

Concret, la Boldur s-a consemnat depășirea pragului de 1,5 cazuri la mia de locuitori, iar comuna a fost trecută pe anexa 4, adică în „scenariu galben”. Pe de altă parte, au intrat la reevaluare Nădragul, trecut anterior pe anexa 2, și Checea, Dudeștii Noi și Giarmata, trecute anterior pe anexa 4. Toate cele patru comune reevaluate au fost scoase de pe toate anexele, după ce ratele de infectare au scăzut sub 1,5 cazuri la mia de locuitori.

După ședința de sâmbătă, doar trei comune se mai află pe anexele CJSU Timiș. Pe anexa 4 (rată între 1,5 și 3) se găsește comuna Boldur, cea introdusă chiar cu această ocazie. Pe anexa 3 (rată între 3 și 4) este Voitegul, iar pe anexa 2 (rată între 4 și 7,5) se află Fârdea. Pe 11 iunie intră la reevaluare Fârdea, pe 13 iunie Voitegul, iar pe 19 iunie Boldurul. Sâmbătă, rata de infectare în Boldur este 1,62, în Voiteg este de 2,42, iar în Fârdea se află sub 1,5.

Comentarii

comentarii