Acasă Actualitate Ședința de guvern de la Timișoara va avea loc în una dintre...

Ședința de guvern de la Timișoara va avea loc în una dintre sălile de la Prefectura Timiș

DISTRIBUIȚI

Ședința de guvern programată joi la Timișoara merge înainte, în ciuda opoziției multora, spune Alfred Simonis, liderul PSD Timiș. Ceea ce s-ar putea schimba este locația acesteia. Din cauza disputelor din ultimele zile, întâlnirea ar putea fi mutată în una dintre sălile aflate în administrarea Prefecturii Timiș, la Palatul Administrativ, una cu… 28 de locuri, anume sala Video.

Inițial, discuția era pentru sala Multifuncțională, una încăpătoare. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu, în mediul public, au adus în prim plan această variantă. Din fericire, la Timișoara sunt așteptați, în varianta ”fizică” un număr de zece miniștri, la care se adaugă aparatul funcționăresc, care ar trebui să se încadreze în cele 28 de locuri oferite de sala respectivă.

De câteva zile, între cei care vor organiza această ședință și Alin Nica, președintele CJ Timiș, există o adevărată dezbatere pe tema aceste săli. Nica a spus că va oferi sala Multifuncțională, deși nu i-ar fi fost solicitată corect, pentru a admite că a existat o cerere din partea prefectului Mihai Ritivoiu, de fapt. Ulterior, Nica a spus că ar fi fost programată o altă întâlnire, la sala Revoluției, dar că cei de la PSD ar fi făcut amenințări asupra participanților la dezbaterea respectivă, pentru că ar fi ”umbrit” ședința Guvernului României de joi.

Alfred Simonis i-a răspuns lui Nica, spunând că reacțiile sale ar fi jenante.

”Când guvernul vine la Timișoara, nu se poate împiedica de acest eveniment (n.r. cel anunțat de Nica). Nu ar fi interesat (n.r. guvernul) de ce e în altă sală. E jenantă reacția pentru un om care mai e președinte al CJT. E disperat că facem ceva ce el nu a putut realiza în atâția ani. În câteva luni de când l-am avut pe Ciolacu aici totul s-a deblocat. Sunt 200 de milioane de euro, cel mai important proiect de infrastructură sportivă. Nica face o campanie murdară”, a declarat miercuri, Alfred Simonis.

Cel mai probabil, ședința de guvern va avea loc de la ora 13. Ulterior, la Hotel Timișoara este programată o discuție cu mediul de afaceri local.

Comentarii

comentarii