Acasă Actualitate Ședința festivă a Consiliului Local din 16 decembrie, întreruptă de o bătrânică...

Ședința festivă a Consiliului Local din 16 decembrie, întreruptă de o bătrânică supărată pe Fritz că nu o primește în audiență

DISTRIBUIȚI
Femeia „supărată” pe Fritz este cea care are steagul

Pe 16 decembrie 2021, ca în fiecare an, Consiliul Local al Municipiului Timișoara a organizat la Filarmonica „Banatul” o ședință festivă dedicată Revoluției din 1989. Ca și în anii anteriori, au ținut cuvântări reprezentanții Primăriei Timișoara, cei ai Consiliului Județean Timiș, ai prefecturii și ai organizațiilor de revoluționari și au fost organizate momente artistice. În general, ceremonia s-a desfășurat liniștit, la fel ca în anii precedenți. Excepție a făcut un episod petrecut spre începutul ședinței.

O timișoreancă „supărată” pe primarul Dominic Fritz a intervenit peste discursul de deschidere al lui Lucian Căldăraru, consilierul local liberal care a fost președintele ședinței datorită calității sale de revoluționar. Momentul mai inoportun s-a petrecut la început, după ce Căldăraru a spus că „au trecut 32 de la moartea comunismului, dar am dat altă belea, zic eu, din ce observăm astăzi în România”. Femeia supărată pe Fritz, așezată în primul rând, neobservându-l pe primar cu câteva rânduri de scaune în spate a întrebat în gura mare „Unde este primarul? De ce nu este sus (pe scenă – n.r.)?”.

Momentul în care femeia și-a dat seama că Fritz era în sală

Căldăraru a băgat de seamă ieșirea bătrânei, dar și-a continuat discursul chiar dialogând la un moment dat cu aceasta. După mai multe insistențe ale acesteia, lui Fritz i s-a atras atenția că ar fi cazul de a ridica mâna pentru a fi observat. Asta a și făcut, iar până la urmă contestatara sa s-a mai potolit. Aceasta a asistat și la discursul lui Fritz, iar la plecare chiar i-a înmânat acestuia și steagul tricolor pe care îl luase după ea. Ar mai fi de menționat că femeia nu a purta masca de protecție, la fel cum nu au făcut-o nici mulți dintre revoluționarii prezenți pe scenă sau demnitarii din scaunele sălii Filarmonicii.

Ulterior, după ce a părăsit sala, femeia în vârstă de „optzeci-și” de ani ne-a spus că este supărată pe primar, pe care totuși l-a numit „prietenul ei”. În campanie, s-ar fi întâlnit cu Fritz, pe care l-a încurajat spunându-i că „trebuie să țină cont că Timișoara este importantă și ocrotită de Dumnezeu”. Atunci, din ce spune ea, Fritz i-ar fi mulțumit de mesaj, ar fi îmbrățișat-o și și-ar fi făcut poze cu ea. Acum, însă, nu o primește în audiență, cerând acest lucru prin trei adrese la care încă nu ar fi primit răspuns. „Și la Hitler intri mai ușor”, a concluzionat aceasta. Până la urmă, momentul a fost trecut cu vederea.

Ar mai fi de menționat și că, în cadrul ședinței, Lucian Căldăraru și-a reluat veșnica explicație că „politicienii sunt de vină pentru neîmplinirea idealurilor Revoluției din 1989”. Și acum, ca de fiecare dată, acesta parcă uită că este membru PNL. Ce-i drept, mai ia uneori cuvântul în ședințele Consiliului Local și se înțelege bine cu Adrian Zuckerman, fostul ambasador american, care a și fost invitat în ședința de joi în calitate de „cetățean privat”.

Comentarii

comentarii